Selleritähti salaatipedillä, 4:lle henkilölle
300 g selleriä pilkottuna
1,5 dl kasvislientä
125 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g raastettua sveitsiläistä 'Sbrinz' -juustoa tai muuta ns. kovaa juustoa
1/4 tl sormisuolaa
kierros pari pippuria myllystä
40 g sokeria
1 rkl vettä
50 g (maa)pähkinöitä karkeaksi murskattuna
50 g nüsslisalaattia/mache eli vuonankaalia
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1-2 hyppysellistä suolaa
hieman pippuria maun mukaan
TEE NÄIN:
- Laita kuoritun sellerin palat kattilaan, keitä hiljalleen kypsäksi kasvisliemessä…kaada neste, anna jäähtyä. Soseuta tai murskaa haarukalla.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, juusto ja sellerisose, mausta mieleiseksi !
- Laita massa formuihin ja jääkaappiin useammaksi tunniksi. - Jos laitat pakkaseen, niin ota 1/2 tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
- Paloittele pähkinät karkeaksi rouheeksi. Karamellisoi ne vaalean ruskeaksi paistinpannulla sokeri-vesiseoksessa ees-taas liikutellen, älä polta. Jäähdytä leivinpaperilla ja murskaa sopiviksi palasiksi lautasen koristelua varten…..
- Laita salaattia lautasille, pirskottele etikka-öljy-mauste -seosta niiden päälle….aseta juustoinen selleri-tähti keskellä ja koristele sokeroiduilla pähkinöillä....tai puolukoilla, kultatähdillä......
VINKKI:
- Ohut siivu ruisleipää tai Maalahden limppua sopii erinomaisesti selleritähden alustaksi!
Manteli-suklaa-tähtönen, resepti 8 kpl
75 g sokeria
1/2 rkl vettä
1 tl sitruunamehua
150 g kuorittuja jauhettuja manteleita t. valmista jauhetta
25 g voita
ripaus suolaa
1/2 rkl vettä
1 tl sitruunamehua
150 g kuorittuja jauhettuja manteleita t. valmista jauhetta
25 g voita
ripaus suolaa
80 g pehmeää voita
25 g sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
100 g vehnäjauhoja
25 g sokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
100 g vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta tai mausteista kaakaoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
80 g suklaata rouhittuna
1/2 tl leivinjauhetta
80 g suklaata rouhittuna
- Keitä sokeri, vesi ja sitruunamehu laajassa paistinpannussa sekoittamatta.
- Vähennä lämpöä , liikuta pannua edestakaisin ja hauduta kunnes seos vaaleanruskea ja karamellisoitunut.
- Sekoita hienonnettu manteli ja voi keskenään, lisää suola. Levitä mantelimassa heti muotteihin tähden päälle, painele hyvin.
- Laita voi kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri sekä suola. Lisää kanamunat yksitellen sekoittaen, jatka sekoittamista kunnes seos on vaaleaa ja ilmavaa.
- Sekoita ensin jauhot, kaakaojauhe, ruokasoodaa ja rouhittu suklaa keskenään, kääntele seos muna-sokeri vaahtoon, levitä taikina tähtiin.
- Paista noin 20 minuuttia esi kuumennettun 180 asteiseen uunin keskiosassa . Anna jäähtyä vuoissa noin 2 minuuttia ritilän päällä, nosta paistos tarjoiluvadille/annoslautaselle pohjareiästä työntämällä, poista pohjalevy (tähti)
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !