Kurpitsakakku%20.jpg

Uudessa "Cake & Bake Heaven" - lehdessä oli parikin hieman erilaista reseptiä, joita nami-hiiri hyvinkin voisi kuvitella tarjoavansa isälleen. Hän oli enemmän suolaisen ystävä. Varhain aamulla juhlapäivän kunniaksi  vähemmän makea  voisikin olla hyvä ajatus ....
Zucchini-Lime-kahvikakku, 8-10 palaa / 20 cm vuoka)
Kakku

135 ml auringonkukkaöljyä
100 g extra hienoa sokeria (ohjeessa oli 200g)
2 isoa huoneenlämpöistä kananmunaa
300 g spelttijauhoja
7 g leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
335 g pieniksi pilkottua kesäkurpitsaa
2 biolimetin raastettua kuorta (tai osa biositruunan kuorta )

Paistoaika 160°C (ylä- jaalalämpö) kuumassa uunissa  40-50 min, tikkukoe, kunnes kakku on kullanruskea.!

Juustokreemi

200 g maustamatonta tuorejuustoa
50-100 g tomusokeria
1 biolimetin raastettu kuori

Koristelu

Laita kakun juustokreemin päälle kesäkurpitsan pitkiä lastuja juuri ennen tarjoilua. 

FullSizeRender%203.jpg


Peconiruusu%202%20.jpg


Taateli-pekoni-muffinssi,12 kpl

200 g vähärasvaista pekonia tai ohutta kinkkua siivuina 
120 g kivettömiä kuivattuja taateleita pieniksi pilkottuna

3 kananmunaa
75 g sokeria
25 g vaahterasiirappia
70 g huoneenlämpöistä voita 
140 g tavall. piimää
200 g (speltti)jauhoja 
1/2 pss. (Dr. Oetker) leivinpulveria

Paistoaika 200°C  tai 180°C kiertoilma n. 25-30 min.
Muutama pekonisiivu pienitään taikinaan….muut kääritään hieman jäähtyneiden muffinssien ympärille.
Hiiri käyti ohutta Kultakinkkua/Prosciutto oro affum. 

nami-hiiri