KOKO -kupeilla ei muuta virkaa, kuin osoittaa suupalojen koko!
Kuukauden teemana on metsäretken antimet. Omenapuut eivät metsissä asusta, mutta hiirenkolon maassa niitä on matkalla metsään. Jokamiehen alueelta saa poimia luumuja, aprikooseja, omenoita mielin määrin. Tikkaita on laitettu sinne tänne puita vasten, jotta hiirenkokoisetkin yltää poimimaan. Jääkaapissa on avattu puolukkasoserasia....niin teeman mukaan mennään.
Omenaruusut minikoossa ovat jo hetken aikaa olleet nami-hiiren suuri heikkous. Niistä on hiiri tehnyt aiemminkin postauksen. Näin mentiin tänään:
Kuusi OMENARUUSUA
kaupan voitaikinaa + jauhoja työtasolle kaulimista varten
2 punaista hyvin pestyä omenaa, joihin voi jättää kuoret
½ sitruunan mehu
3 rkl paistonkestävää marmelaatia, hiiri käytti puolukkaa, sekä osaan ruusunmarjaa
kanelia
koristeluun tomusokeria tai kultapölyä
- Poista omenista siemenkota omenaporalla
- Kiehauta vettä valmiiksi 2-3 dl, pidä kuumana.
- Halkaise omenat poratun kolon suuntaan ja leikkaa mandoliinilla ohuita siivuja.
- Laita siivut kulhoon, lisää sitruunamehu ja kuumaa vettä, niin että siivut ovat uppeluksissa.
- Kaulaa taikina ohueksi suorakaiteeksi.
- Levitä marmelaadia kevyesti/niukasti taikinakaistaleen yläreunaan 2-3 cm, niin näet paljonko yhteen ruusuun tarvitaan.
- Sirottele kevyesti kanelia, jos tykkäät, mutta marmelaatikin riittää makustamaan.
- Kaada vesi pois varovasti viipalekulhosta, ohuet viipaleet ovat nyt pehmeitä.
- Asettele sitten taikinan yläreunaa pitkin omenasiivuja riviin ja niin, että ovat vain puolittain taikinan päällä ja hieman lomittain - katso kuvia.
- - pieneen ruusuun tarvitaan 6 omenasiivua, suurempaan enemmän.
- Leikkaa tuplaleveä ( = osuus joka jää siivujen alle tuplana) kaistale.
- Käännä helma siivurivistön päälle niin, että puolet siivuista jää näkyviin ja rullaa muodostunut kaistale. Nosta paperiformuun ja 'muotoile' ruusua varovaisesti.
- Paista valmistaikinan ohjeen tarvitsema aika 175°C keskitasolla.
- Anna ruusujen hieman jäähtyä ja sirottele tomutuksia päälle!
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !