Istukaa%20olkaa%20hyv%C3%A4%20.jpg
Ystävällinen kukkakauppias on laittanut tuolin ulos, suora näkökenttä on Zürich järvelle, Zürich See.
Koiranomistajan 'sääntöihin' kuuluu säännöllinen ulkoilu 365 päivää vuodessa, säällä kuin säällä ja useampi kerta päivän aikana. Talvi ja sade asettavat pienet omat rituaalinsa ennen joka retkeä, kuten mm. kumiset tassutossut, sadepalttoo ja suuri pyyhekin kannattaa varata valmiiksi eteiseen.....Kesäkulkija saa nauttia aamuauringossa ihanan tyhjässä kaupungissa....ja kulkea määrätietoisen koirakaverinsa perässä! Ulko-ovelta voisi valita neljä eri suuntaa, mutta koiralle on vain yksi oikea suunta. Ellei muu auta, niin se laittaa nelijarrun päälle !
(lisään kuvan myöhemmin, sillä jostain syystä en olekaan sitä aamuretken ensimmäistä otosta ottanut hämmästellyt vain.) Lähitalon kivijalassa, yhden kulman takana on sisustusliike, joka on koiraystävällinen. Milloin liike on auki, on koirakeksejä kupissa ja vettä toisessa tarjottavana sisäänkäynnin vieressä. Yksi pieni namupala riittää nami-hiiren ystävälle, eikä vettä edes tarvita. Tämän jälkeen voi hiiri valita suunnan vapaasti, koira seuraa......
IMG_0768.jpg
Matka jatkuu ohi kukkakaupan ihanien värikkäiden ruukku- ja leikkokukkien, sekä  suurien mausteruukkujen.  Hiiri tapittaa hetken suuria hyvinvoipia Alppitähtiä, Edelweiss. Koira odottaa tottuneesti.
katettu%20silta%201%20ZH%20.jpg
Kukkakaupan kulmasta alkaa kukkalaitteen saattelemana kävelytunneli.....
katettu%20silta%202%20ZH%20.jpg
...jonka aukoista voi sitten ihailla vanhankaupungin vastakkaista rantaa.....toisinaan paluumatka tehdäänkin sitä kautta, ja silloin ylitetään 'Lemmenlukko' -silta' !
ZH%20j%C3%A4rven%20varrella%20.jpg
Kävelytunneli päättyy Purjehdusklubin taloon. Hiiren pitää tarkistaa, josko tämä hieman korkeammalla oleva talon kaunis seinä ei olekaan enää Klubille kuuluva osa, vaan kenties merihenkisen Antiikkiliikkeen. - Seiniä harvoin näkee enää rakennettavan tähän vanhaan tyyliin, ei ainakaan suurkaupunkien uusrakentamisessa. Vanhoista pidetään kuitenkin huolta. Mutta ikkunaluukut ovat edelleen Sveitsissä tätä päivää, uusissakin pientaloissa. Modernissa laatikkorakentamisessa tai useamman perheen  rinnetaloissa ne ovat kevytmetalliset ja sulkeutuvat iltaisin suojaavaksi 'seinäksi' napin painalluksella.
Sadetta%20.jpg
Näinkin voi käydä...sunnuntaina ei näy edes turistin turistia, kun sade piiskaa rivakasti asfalttia. Kaupungin pääkauppakatu,  Bahnhofstrasseon koiran ja nami-hiiren, yksin meidän!
Tämä kuvakertomus oli kooste niistä päivistä, jolloin  Suomessa oli Juhannus. Hiiri ja koira ovat matkanneet junalla noin tunnin maaseudun rauhaan. Edessä on koiralle uudet maisemat, lauma kissoja......Uudet kujeet, mukavaa koiran elämää.    Herkkuja - molemmille omia !
nami-hiiri