Kirsch%20Torte%204.jpg
kakkuvuoka 24 cm ø
paperoi leivinpaperilla vuoan pohja ja reunat
saanti 12 palaa

Kakkutaikina:
2 munaa
60 g sokeria
1 ripaus suolaa
1 rkl kuumaa vettä
50 g vehnäjauhoja
30 g maissitärkkelystä

Japonais-pohja:
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria
2 rkl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
60g hasselpähkinärouhetta

Voikreemi:
200g pehmeää voita
140g tomusokeria
2 munankeltuaista
5 rkl Kirsikka -viinaa 40%
1 tl punajuuren mehua, punainen hedelmämehua tai 
  kotim. Modon kirsikkasiirappia

Koristelu:
30-40 g paahdettuja mantelilastuja, jäähdytetään ja murskataan kevyesti
tomusokeria reilusti, mutta ohuita kerroksia sihdaten!
'salmiakkiruudutus' pinnassa on aidon kakun tavaramerkki
tuoreita kirsikoita = kakkupalojen määrä

Kirsch%20Torte%203%20.jpg
Kirsch%20Torte%201%20.jpg
TEE NÄIN:
Edit. 19.02.2017 .....ohjeen suomennan huomenna....

Kolmen kultamitalin sveitsiläinen Kirsch kakku, vahvalla kostukkeella!
Kirsch%20kakku%20.jpg
Kuva lehtileikkeestä, jonka resepti on lähinnä uskottavasti vanha ja alkuperäinen. Se on perin vaatimaton, eikä siinä ole kostutetussa kakkuosassa kreemikerrosta eli kakku on siltä osin yksikerroksinen. Nami-hiiri ei niin siitä kostukkeesta piittaa, joten leikkaa kakkunsa kahteen levyyn ja laittaa kreemiä väliin, sitä kun on aina liikaa.
HISTORIASTA: 'Kirsch' -kakku on sveitsiläinen täyte kakku, joka koostuu kahdesta ohuesta kerroksesta pähkinä-marenkia ja sienikakkupohjasta, joka on maustettu kirsikkaviinalla (kirschwasser). Kakku on aidoimmillaan ilman koristeita, paahdetuilla rouhituilla mantelilastulla reunustettu, jonka pinta on vahvasti tomusokerin peittämä, jossa yksinkertainen ja selkeä vinoruudutus.
Kondiittorin Heinrich Höhn keksi tämän kakun oikeasti ihan itse vuonna 1921, ilman perinteisiä kakkujen hassuja tarinoita oppipoikien kohelluksista. Kakku voitti kultamitalin leivonnaisten näyttelyissä Luzernissa 1923 ja uudelleen vuonna 1928. Vuonna 1930 Höhn kisaili kakullaan Lontoossa voittaen jälleen kultaa. - Kakku niitti mainetta ja kunnia niin paljon, että ruuhka-aikoina Heinrich Höhn ja hänen apurinsa valmistivat sitä jopa 100.000 kpl vuodessa. Höhnin apuri ja seuraaja Konditori Treichler on valmistanut nykypäivään asti. Kakun nimeä ei koskaan suojattu, joten automaattisesti selvää, että  leipomoiden myymälöissä on tarjolla Kirsch-kakkuja, joiden reseptit pohjautuvat Konditori Höhnin mainetta niittäneeseen täytekakkuun....
n-h  

kirsch%20Torte%20.jpg
Tässä sama kakku jälkiruoaksi annosteltuna, kirsikka laitettiin  palan päälle tarjoiltaessa. - Kuvasta näkee hyvin kakun rakenteen. Japonais on pohjana ja kantena, kakkupohjaa ei ole leikattu vaan sivelty ympäriinsä kreemillä.
FullSizeRender.jpg
Kuva on naapurin kirjasta, jossa on käytetty vadelmahilloa!! - Hilloa laitetaan ns. perhekakkuihin, niin ei tarvitse lapsille tehdä erikseen! 
n-h