Raakakakku%20%3ALf%20huhtikuu.jpg

Kodin kuvalehdessä, jonka hiiri oli saanut joku aika sitten blogikaveriltaan yllätyksenä, oli pitkä tarina raakakakuista muutamin esimerkein. Artikkelin innoittamana hiiri valmisti raakakakun, vaikka rakastaakin niitä kypsiä enemmän. - Ihan yksinkertaisesti Leivontafoorumin haasteeseen aiottu kakku ei valmistunut. Vaikeutta ei tuottaneet itse ainekset, vaan niiden pienentäminen, jauhaminen ilman reseptissä mainittua tehosekoitinta....sipulileikkurilla ja Braunin silppurilla.  Edellisen kolot olivat liian suuria pähkinöille ensimmäisen painalluksen jälkeen. Piti ravistella ja ties mitä. Jälkimmäinen murskasi takavuosina hienosti jääkaramellit jäätikköön tarvittavaksi pölyksi, mutta tahmaset kivettömät taatelit tuntuivat olevan sen boikottilistalla. Brauni kuumeni ja taisi hieman kärytäkin. Hiiri ei antanut periksi - ja puhdisti terään tarttuneen taatelisen seosmössön - ainakin kymmenen kertaa. Pienet hikihelmet ilmestyivät otsalle hiiren hakatessa sipulileikkuria. - Hiiri otti eilen viimeisen palan pakkasesta ja odotti 10 minuuttia kello kädessä. Voi miten herkulta pehmeä täyte maistuikaan!
RAIKAS CASHEW-LIME raakana kakkuna hiirenkolossa 
Key lime-raakakakun muunnos reseptistä Kodin kuvalehti  2015/5 

POHJA:
2 1/2 dl mantelilastuja
7 isoa taatelia, ilman kiviä
1/4 tl vaniljapulveria
1/2 tl himalajansuolaa
2 rkl kookosöljyä

TÄYTE:
4 dl cashewpähkinöitä 
1 1/4 dl kookosmaitoa
1/2 dl limetin mehua
1/2 dl agavesiirappia, kotim. Modo
1 tl vaniljapulveria
2 rkl limetin raastettua kuorta
1/2 dl kookosöljyä

KORISTELU:
limen siivuja tai viipaleita
kookoslastuja/hutaleita
vaniljatankoja….

Valmistus lehden reseptin mukaan:

MITTAA kaikki pohjan ainekset öljyä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja aja, kunnes seos on tahmeaa. Kaada öljy sekaan ja käytä konetta vielä hetki.

VUORAA kelmulla - ei tarrakelmulla - halkaisijaltaan 16 cm vuoka. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka pakastimeen täytteen teon ajaksi.

Lf%204%3A-15.jpg

P%C3%A4hkin%C3%A4-taatelipohja%20%3ALf%2

...jatka näin:

AJA pähkinät tehosekoittimessa hienoksi pulveriksi. Lisää loput ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Käytä konetta, kunnes seos on kermamaista.

LEVITÄ täyte pakastimessa olleen pohjan päälle, tasoita pinta ja pakasta leivonnaista kolme tuntia.

NOSTA kakku huoneenlämpöön n. 10 min ennen tarjoilua. Koristele limetin siivuila, kuoriraasteella tai lohkoilla sekä kookostastuilla ja vaniljatangoilla.

Raakakakku%202%20.jpg

nami-hiiri

Ja miten hiirenkolon raakakakku pärjäsi Lf:n haasteessa:
Cashew-lime-raakakakku: 3-5-4-3  => 15 pistettä / nami-hiiri /
IV huhtikuun sponsorien palkintosija

- Koristeluun panostettu ja onkin hienoiten koristeltu kakku tässä haasteensa! Makunsa puolesta vaikuttaa klassiselta raakakakulta! Hienostunut.

- Kauniin värinen kakku ja ihan erityisen kaunis ja aiheeseen sopiva koristelu. Enpä ole tajunnut, kuinka vaniljatanko voikin olla hauska ja nätti koristeluelementti. Limen raikkaus kiehtoo kakussa. 3 pistettä

- Lime ja cashew sopivat varmasti hyvin samaan kakkuun, tätä täytyisi kokeilla.

- Ulkoisesti ihana juustokakun korvike! Limetti maistuu aina ja antaa yleensä tarvittavaa raikkautta.

- Tänne täydet pisteet. Ihanat maut voi tuntea suussa.... 5 pistettä

- Kookosta! nam! Nätit koristelut. 4p.

- Ihanasti koristelttu kakku, 3p
aa.