Toukokuu%201.jpg

Toukokuu%20%3A%20Lf%204.%20.jpg

Mustikoita sai pilkkahintaan 750 g. Hiiri pitää mustikoista. Pöydällä oli pino erilaisia lehtiä, sekä pari kolme leivonta-kakkukirjaa. 
Vanhastaan hiiri tiesi, että mustikkakakusta tulee hyvää, mutta epäilyttävän näköistä tarjottavaksi….mutta jos kuitenkin yrittäisi! Kirjojen välistä pilkotti eri värisiä to-do liuskoja.
Ja näin mentiin:

- luottovuoka Silverwood, koko 15 cm halk. /kork. 7,5 cm, ei tarvitse erillistä  voitelua, eikä jauhotusta.
- esilämmitetty uuni 175°C 
- paistoaika 35-40 min. korkea vuoka, matala paistuu n. 30 min.

Kakkupohjaan tarvitaan: 

3 huoneenlämpöistä onnellisen kanan munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelystä
1/2 tl leivinjauhetta

(1 dl maitoa mahdolliseen pohjan kostuttamiseen paiston jälkeen koottaessa, hiiri ei kostuttanut.)

Toukokuu%20%3ALf%205.%20.jpg

Valkosuklaatäyte:

130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
200 g mustikota

Toukokuu%20%3ALf%202%20.jpg

Suklaakoristeet:

100 g valkosuklaata
kiekkosuklaasta lastuja
vesi-ilmapalloja
( jauheväriä, jos haluaa sävyttää suklaata )

Kakkupohja%20haasteeseen%20Lf%20%3A5%20.

Pohjan valmistus:
Tarvittaessa voitele ja jauhota vuoka jota käytät!

Valitse hieman isompi astia ja vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa useita minuutteja.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos kanamunavaahtoon siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen.
Kaada taikina vuokaan

Paista kakkua uunin keskitasolla avaamatta uunia noin  30 min (korkea vuoka)  ja tarvittaessa hieman lisää kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä kakkua 5 min vuoassaan ja kumoa sitten leivinpaperin päälle ritilälle jäähtymään.

Täyteen valmistus:
Sulata suklaa varovasti vesihauteessa (tai mikrossa).
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää suklaa joukkoon sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella vatkaten. 
Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkon!
-  Ota osa täytteestä eroon kakun pintaa varten, jos aiot tehdä koristeita !
Lisää lopuksi puhtaat, kuivat mustikat  täytteen joukkoon varovasti käännellen.

Toukokuu%20Lf%203.%20.jpg

Kakun kokoaminen:
Leikkaa pohja kolmeen tai neljään kiekkoon.
Hiiri käytti kokoamiseen neljä kiekkoa ja samaa irtoläpyskällä varustettua paistovuokaa (pestynä, kuivattuna).
Kakkulevyjä voi hieman kostuttaa maidolla halutessaa kokoamisen yhteydessä. - Hiiri tekee niin harvoin, koska jääkaapissa seisova kakku saa täytteistään kosteutta tarpeeksi, kahvin kanssa ei mahdollinen pieni kuivuuskaan haittaisi.
- Pohjalle irtolevyn päälle kakkukiekko, täytettä, kiekko……päälimmäiseksi kakkukiekko ja jääkaappiin odottelemaan. 
Antoi kakkuvuoan olla edelleen viileässä, vaikka kävi kuitenkin testailemassa kulhossa olutta hyvänmakuista täytettä, jonka oli suunnitellut hieman paksummaksi kerrokseksi kakun ympärille......

Aikaa katsomatta, poisti kakun vuoasta keikauttamalla ja poisti vuoan pohjakiekon ja  siveli erillisen kulhon - ilman mustikoita - täytettä pintaan ja laidoille Ja laittoi kakun uudelleen jääkaappiin odottelemaan koristelua. 

Kakun kuorruttaminen ei sujunut aivan suunnitellusti, joten hiiri käytti suunnitelmaa B ja raappasi laidat. Osa kerrosten mustikoista kuulsi läpi - muodikas puolialaston.

Kukkakoristeet:
Sulata koristeiden suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Värjää pieni osa suklaasta tomuvärillä, jos haluat ja lisää marmorimaisesti suklaaseen.
Puhalla pieniin ilmapalloihin vain vähän ilmaa, sulje tiiviisti.
Nosta tyhjä lautanen pakastimesta ja aseta sen päälle pala leivinpaperia.
Kasta ilmapallot suklaaseen kallistaen niitä vuorotellen neljään suuntaan, muttei yli pallon puolenvälin, jottei kukka hajoa palloa poistettaessa! Kukille tulee täten neljä terälehteä.
Nosta pallot kylmän lautasen leivinpaperille  jähmettymään. Siirrä lautanen palloineen jääkaappiin odottelemaan koristeluhetkeä.
Kakun päällä olevan valkosuklaa kukan sisään voi laittaa mustikan.

Täytekakun yläpinnan voi sivellä uudemmasti ohuelti mustikattomalla  täytteellä ja päällystää suklaaviuhkoilla/lastuilla ja asetella lopuksi jähmettyneet suklaakukat niiden keskiöön. 

VINKKAUS: Mustikkaisen täytekulhon rippeet voi kipata kakun pinnalle ja köykäsesti tasoittaa. Kakku on kaunis niinkin…..puolivallaton, puolipukeinen, mutta suussa sulava  herkku!

nami-hiiri

Edit.:  Maanantaina, 18. toukokuuta
kakkuvuoka%20%20.jpg
Tässä nami-hiiren luottovuoka, Silverwood, joka ei vaadi rasvauksia tai vuorauksia, mutta vaatii normaalin käsitiskauksen, on kätevä  pienille kerroskakulle, jopa mausteisille kahvikakuille. Kuten huomaatte se ei ole perinteinen sivusta aukeava irtopohjavuoka. Ja vaikka paiston jälkeen kakku oli koottu samaan vuokaan, niin sen sai helposti pois....keikauttamalla, jolloin päälimmäinen kakkukiekko siirtyi vuorostaan pohjalle!
Ruusu on muuten se sama, jonka nami-hiiri osti 8. päivä ja joka oli ensimmäisen kerran kuvassa omenaruusujen kanssa 9. toukokuuta! 
Toukokuun juhlien ihanat pitkävartiset ruusut kestävät pitkään syvässä kylmässä vedessä. Yksi suuri korkea lasipurkki tms. soveltuu hyvin yhteismaljakoksi, jos aavistelee ruusuja tulevan paljon. Kukkakaupat ovat arvatenkin kuorineet varsia ja keittäneet, joten sitä hiiri harvoin tekee. Yöksi ruusut, ne hieman nuokkuvatkin, voi kietaista tiukasti paperiin ja laittaa tietenkin mahdollisimman syvään veteen, niin kukoistavat jälleen aamulla. Alimmaisia lehtiä voi taittaa pois ja vartta lyhentää vinosti.
n-h