Vuohenjuusto%201%20.jpg
Koska hiirenkolossa ei tarvitse valmistaa ruokaa kattilakaupalla, niin hiiri kuluttaa sen ajan usein kokeilemalla, koristelemalla ja miettii sitten taas tiskatessaan, että miten parista hassusta annoksesta voi syntyä ’Titliksen’ kokoinen tiskivuori!? 

Kaupparetkelläänkin nami-hiiri kuluttaa myös tarpeettomasti aikaansa, mutta on hurjan mielenkiintoista tutkia valmistajien kekseliäisyyttä, uutuuksi. Aina ne eivät suinkaan herätä ostohalua ja varsinkaan, jos pakkaus on suuri tai 'pakattu' suureksi.

Viime perjantaina: 
Yhden desilitran vetoinen espanjalainen extra neitsytoliiviöljy, jota oli valmistuksessa puristeltu kahvipapujen kanssa, hyppäsi ostokynnyksen yli ostoskoriin. Toki nami-hiiri lukee aina tuoteselosteet ja ohjeelliset käyttötarkoitukset hyllyn ja korin välissä: suositellaan käytettäväksi mm. hanhenmaksan, carpaccion, tiramisun kanssa…

Edellisenä perjantaina:
Huomion oli kiinnittänyt pieni 50g paksu lasipurkki, jonka kansi yksin oli puolet koko purkin korkeudesta. Sen sisällä  oli kirkkaita balsamicohelmiä. Niitä ehdoteltiin mm. pastan, sushin, hedelmäsalaatin, salaatin kavereina käytettäväksi. 

Vuohenjuusto%202.jpg
Koekaniiniksi pääsi tällä kertaa vuohenjuusto. Sen voimakas maku soveltuu monen maun pariksi. Kuvan diivailuannos on turhan monimutkainen. Siinä on liikaa makuja, joskin kaikkia vain vähän. Sitrushedelmät tai kuivatut aprikoosit - ja myös vähäsokerinen itse keitetty kompotti ovat nami-hiiren omat suosikit.
nami-hiiri