Nopeat rapsakat pähkinä-kaurapikkuleivät, 8 - 20 kpl.
60 g voisulaa
0,75 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
(2 tl vaniljasokeria)
1 tl leivinjauhetta
2 dl jauhettua hasselpähkinää
0,75 dl hienoksi murskattuja cashewpähkinöitä, manteleita tai hienonnettua kaurahiutalerouhetta
1 kananmuna
° Lisää sulan voin sekaan kaikki ainesosat kevyesti sekoittaen, viimeisenä kananmuna.
° Kun seos on tasainen, niin asettele reilu (ruoka)lusikallinen leivinpaperoidulle pellille yhtä keksiä kohden ja muotoile ja tasaa kevyesti haluamaasi muotoon. Jätä keksien välille tilaa, koska ne leviävät hieman uunissa.
° Paista n. 7-10 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen 175 °C, keskitasoa ylemmällä, kunnes keksin pinta saa väriä.
° Jäähdytä hieman ja siirrä lastalla pois pelliltä.
— Rapsakat pikkuleivät maistuvat ilman täytettäkin espresson tai kylmän maidon kera.
Kardemummakreemi, ehdotelma täytteeksi
1,5 dl ranskankermaa
1,5 dl ruokajogurttia
2,5 rkl tomusokeria
1 tl piparkakkumaustetta
° Valuta ranskankermaa ja jogurttia kahvisuodattimessa, kunnes se kiinteytyy, 30 - 40 minuuttia.
° Kaada kulhoon, lisää tomusokeri ja mausta kardemummalla.
° Laita kahden samankokoisen keksin väliin maltillisesti napakkaa täytettä.
° Koristelu tilanteen mukaan: tuunattu suklaakonvehti, suklaasydän, jäätelönokare, marjoja, hedelmänpaloja….
...joulun suklaakonvehdeista tuunatut hiirulaiset KOKO -lautasella, alla on Arabian vanha, pieni ' Kultakoriste' -mokkakuppi.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !