p%C3%A4hkin%C3%A4pikkul.%20%20%201hiirel

Nopeat rapsakat pähkinä-kaurapikkuleivät, 8 - 20 kpl.

60 g voisulaa
0,75 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
(2 tl vaniljasokeria)
1 tl leivinjauhetta
2 dl jauhettua hasselpähkinää
0,75 dl hienoksi murskattuja cashewpähkinöitä,  manteleita tai hienonnettua kaurahiutalerouhetta
1 kananmuna

 ° Lisää sulan voin sekaan kaikki ainesosat kevyesti sekoittaen, viimeisenä kananmuna. 
 ° Kun seos on tasainen, niin asettele reilu (ruoka)lusikallinen leivinpaperoidulle pellille yhtä keksiä kohden ja muotoile ja tasaa kevyesti haluamaasi muotoon.  Jätä keksien välille tilaa, koska ne leviävät hieman uunissa.
 ° Paista n. 7-10 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen 175 °C,  keskitasoa ylemmällä, kunnes keksin pinta saa väriä.
 ° Jäähdytä hieman ja siirrä lastalla pois pelliltä.
— Rapsakat pikkuleivät maistuvat ilman täytettäkin espresson tai kylmän maidon kera.

Kardemummakreemi, ehdotelma täytteeksi

1,5 dl ranskankermaa
1,5 dl ruokajogurttia
2,5 rkl tomusokeria
1 tl piparkakkumaustetta

° Valuta ranskankermaa ja jogurttia kahvisuodattimessa, kunnes se kiinteytyy, 30 - 40 minuuttia. 
° Kaada kulhoon, lisää tomusokeri ja mausta kardemummalla.

° Laita kahden samankokoisen keksin väliin maltillisesti napakkaa täytettä.

° Koristelu tilanteen mukaan: tuunattu suklaakonvehti, suklaasydän, jäätelönokare, marjoja, hedelmänpaloja….


P%C3%A4hkin%C3%A4pikkul.%20%20hiirell%C3

P%C3%A4hkin%C3%A4pikkul.%20%20hiirell%C3

Tuunattu%20konvehti%20.jpg

...joulun suklaakonvehdeista tuunatut hiirulaiset KOKO -lautasella, alla on Arabian vanha, pieni ' Kultakoriste' -mokkakuppi.

nami-hiiri