Kuinkas sattuikaan, että juuri tänään oli Ilta-Sanomissa artikkeli siitä, kuinka 'mummojen' takia lapsenlapset pulskistuvat Ö! Eilen nami-hiiri paistoi pullaa kotimaansa "Korvapuustipäivän" kunniaksi. Kenellekään ei hiiri edes miettinyt niitä tarjoavansa. Olivat koekappaleita, mutta ovikello alkoi soida kummasti herkullisen tuoksun tungeuduttua rappukäytävään. Kellonrinputtajat olivat iäkkäitä mummoja alemmista kerroksista.
Korvapuustip%C3%A4iv%C3%A4%204.10.-14%20
 Hiirenkolon pieni pullataikina, joka muuntautuu helposti !  7-8 kpl

1 3/4 dl maitoa    
1 ps    kuivahiivaa    
½ dl    sokeria    
½ -1 tl  kanelia, kardemummaa  tai piparimaustetta 
½  kananmunaa !    
½ tl    suolaa /vajaa tl      
n.4½ dl puolikarkeita  vehnäjauhoja     
n. 40 g pehmeää voita
     
voiteluun:
½ kpl kananmuna !

pinnalle:
raesokeria tai mantelirouhetta  

Valmistusaika: 30 - 60 min

Esilämmitetty (kiertoilma)uuni 200 °C

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  • Lisää siihen kuivahiiva, sokeri, suola ja kaneli/mausteet, sekä puolikas kananmunasta. Sekoita hyvin, että aineet sulautuvat liuokseen hyvin.
  • Lisää vähitellen puolikarkeita vehnäjauhoja hyvin vaivaten. Jätä taikina pehmeäksi. Lisää viimeiseksi voi. Irroittele jauhoilla kiinnijäänyt taikina sormista, mutta pääasia, että taikina on ihanan pehmeää.
  • Aseta astia vaikka pieneen määrään altaassa olevaan lämpimään veteen. Laita paksu pyyheliina päälle ja anna taikinan kohota sen alla n. 20 minuuttia.
  • Pyörittele taikinasta 7-8 kpl pyöreää pikkupullaa. Voitele ne kananmunalla. Ripottele pinnoille raesokeria.  Laita leivinpaperin päällä olevat pikkupullat uuniin. Paista n. 12 minuuttia.
  •  
  • MUUNNOS kastanjapuusteiksi : 
  • Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele pinta kevyesti voilla. Purista tuubista notkeaa kastanjalevitettä 100 g ja levitä se tasaisesti leveällä veitsellä.
    Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa se puusteiksi, nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele puustit munalla ja paista kauniin ruskeiksi 12-15 minuuttia.

Korvapuustip%C3%A4iv%C3%A4%204.10.14%20%raesokeri%20DE%20-normal.jpg
    
 Kun taikina ei ole liian iso on valmistus nopeaa, eikä lainkaan edes työlästä. Aamukahville saa hetkessä maukkaat, tuoreet pikkupullat. - Sokeripaketin kuva ei ole tarkoitettu mainokseksi, mutta jelppaamaan Saksan marketeissa vaeltavia suomalaisia. 
nami-hiiri