Pieni harmitus, jonka 'väri' eilen aiheutti, oli aamulla pelkkää positiivisuutta ! Elintarvikevärien aski on aika niukka sisällöltään, sillä nami-hiiri pyrkii värittelyt tekemään marjojen ja vihannesten itsensä antamilla väreillä, kuten tuorepuristetuilla mehuilla, paseeratuilla marjasoseilla. Poikkeuksina sokerit, joista ehdoton suosikki on Dan Sukkerin mansikkatomusokeri. Ajatuksena oli tehdä Sveitsin ristilipun pohjavärinen paistos. Taikina oli  brownietyyppinen blondi kanelilla höystettynä. Hiiri oli päättänyt näin, koska söisi leipomuksen kuitenkin itse. 


Marjapuuron%20v%C3%A4rinen%20Blondi%20-n

Pienten erillisten värikokeilujen tuloksena taikina meni uuniin vuoratussa, Battenberg -kakulle tarkoitetussa pienessä, suoralaitaisessa vuoassa. Se harmitus oli silloin jo läsnä, kun se ei ollutkaan punainen, vaan lähinnä tummaa pinkkiä, marjapuuroa……miten sen nyt kukin näkee. 

marjapuuronv%C3%A4rinen%20%204-normal.jp

Puolituntia myöhemmin maisteltuaan vielä miltei polttavan kuumaa paistostaan - harmitus katosi jonnekin, mistä oli tullutkin - ja nami-hiiri hyräili tyytyväisyyttään ja päätti tehdä ’pientä’ kaunista hyvää nautittavaksi viikonlopun kahvihetkiinsä.

marjapuuronv%C3%A4rinen%20Blondi%205%20-

Lopusta leipomuksesta (vuoka oli kokoa 15cm x 20cm), voisi tehdä/leikata niitä alkuperäisiä ajatuksia isompiin tai pienempiin formuihin.Hyv%C3%A4nmielenlautanen%201-normal.jpgHyv%C3%A4nmielenlautanen%20%202-normal.jLautasen%20hienohelma-normal.jpg

MUTTA, jos harmitus olisi viipynyt pidempään, olisi nami-hiiri ottanut kaapista koirakävelyllä ostetun 'hyvänmielenlautasensa' ja rakentanut sille makoisan tupla-aamiaisen !

Hauskaa viikonloppua kaikille !  
nami-hiiri