PORTOBELLO (Agaricus bisporus)
Bella bella, mikä maku ja muoto! Tämä Suomessakin viljelty kaunokainen vie koollaan ja maullaan voiton monesta metsäsienestä.
Portobello on isoksi kasvanut herkkusieni, lakki on halkaisijaltaan 10 -12 cm. Pitemmän kasvuaikansa takia se on maultaankin voimakkaampi ja aromikkaampi kuin tavallinen herkkusieni. Portobellon liha on kiinteää ja kuivaa. Portobelloa laitettaessa siitä ei irtoa ollenkaan niin paljon nestettä kuin tavallisia herkkusieniä laitettaessa.
Portobello syödään kypsennettynä. Se sopii hyvin kastikkeisiin, muhennoksiin, keittoihin, piiraisiin, täytettynä tai gratinoituna, sekä grillattuna.
Portobello säilytetään kylmässä +2 - +5 asteessa, mielellään paperipussissa haihtumisen estämiseksi.
Portobello säilytetään kylmässä +2 - +5 asteessa, mielellään paperipussissa haihtumisen estämiseksi.
Makoisa lounas parvekkeella grillatuista vihanneksista sienen kaverina mm. perunaa, paprikaa, porkkanaa, kurpitsaa, purjoa .....maustettuna, suurina lohkoina.
nami-hiiri Torontossa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !