kuva%201-normal.jpg
Tämä kakku syntyi pursotettavien kukkien harjoittelun myötä. Kakku itse paistui vasta sen jälkeen, kun pienille vohveliliuskoille ( Backblate, paperinohut syötävä vohveli, joita mm. on täällä uusissa väreissään.)  oli syntynyt kukkia muistuttavia luomuksia, ehkä parikymmentä ! Kolme nami-hiiri nosti niistä sitten läpysköineen päivineen kakun pinnalle koristeeksi.
kuva%202-normal.jpg
kuva%203-normal.jpgkuva%204-normal.jpg
kuva%205-normal.jpg
...leikattu palanen joutuu kuvauksen jälkeen kakkuun uudestaan, mutta huomenna kaikki on toisin!
kakkupala%20%20toukokuu%20-normal.jpgkakkupala%20%20toukokuu%20-normal.jpg
Pienen kakun kostea kakkupohja
100 g suolatonta voita
3 kpl huoneenlämpöisiä kananmunia
2 - 2,5 dl sokeria
4,5 dl puolikarkeita kakkujauhoja 
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl mansikka-ruokosokeria
1 dl kevytmaitoa
1 kpl  bio-limetti
Vuoan voiteluun: voita ja korppujauhoja
 • Sulata voi ja anna jäähtyä. 
 • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
 • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokerit keskenään. 
 • Kääntele kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. 
 • Sekoita lopuksi joukkoon maito, limetin raastettu kuori sekä mehu. 
 • Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista. 
 • Voitele ja jauhota tasapohjainen irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan. Rullaa kostea pyyhe vuoan reunan ympärille.
 • Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minutia. (Käytin korkeaa vuokaa tarvittiin kypsymiseen 1h.)
 • Poista vuoan reuna hieman jäähtyneenä, mutta anna kakkupohjan jäähtyä hyvin ennen kakun kuorruttamista.
 • Leikkaa pohjasta kolme kiekkoa.
Tuorejuustokreemi
80 g suolatonta voita
100 g mansikkatuorejuustoa / Philadelphia
1-1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
 • Vatkaa kreemiä varten voi vaahdoksi, lisää sokerit ja lopuksi tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi.
 • Levitä sentin tai puolen kerros kreemiä kakkukiekolle, aseta toinen kiekko tarkasti sen päälle ja levitä kreemiä tasaisesti pintaan. Laita kolmas kiekko paikoilleen ja levitä raapan avulla kakku kauttaaltaan kreemillä  mahdollisimman tasaiseksi pinnaksi, jotta samasta kreemistä pursotetut koristeet pääsevät oikeuksiinsa.
 • Raasta tai vuole valkosuklaata lisäkoristeluun.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
nami-hiiri - pieni kakku toukokuulle   =19,64 /30
- resepti ja maku: 9,64/15
- ulkonäkö: 6,82/10
- kokonaisuus: 3,18/5
Sanallinen palaute suomalaiselta ammattilaisraadlita: 
Teresa Välimäki, TV-kokki, ruokatoimittaja Helsinki Food Company: Pieni koko on suloista…ja leikattuna muutenkin kaunis, muutoin hieman liian vaaleanpunainen.
Sanna Kouvo, ammattileipuri, Hyvinkää: Kaunis pieni kakku, uhkeat ja herkät ruusut, kaunis, trendikäs väri kakulla. Pohjaa täytyy itsekkin kokeilla, kuulostaa herkulliselta. Mutta. Missä täyte? Kakku näyttää kuivalle ja tylsältä sisältä.
Heini Tapanainen, tuntiopettaja opetusala leipuri-kondiittori, Lappeenranta: Kauniit pursotetut ruusut, ulkonäkö muuten melko simppeli. Kakun täytteeseen ja kuorrutukseen olisi ehkä voinut laittaa jotain muutakin kuin samaa kreemiä. 
RAISIO, reseptikehittelijä / Kauniisti pursotetut kukkaset olisivat tulleet vielä paremmin esille, jos ne olisi pursotettu erivärillä kuin itse kakku. Kakun muoto piristävän erilainen. Reseptiin voisi laittaa mansikka-ruokosokerille korvaavan tuotteen, mikäli tätä tuotetta on hankala löytää tavallisesta ruokakaupasta. Tuorejuustokreemin määrä tuntuu hieman pieneltä, mikäli siitä pursotetaan myös kakun koristeet. Mukavan erilainen kakku perinteisten täytettyjen kakkujen joukkoon. Kakkupohjaa aion itsekin kokeilla!
VALIO, viestintä / Pieni kakku on hauskan erilainen. Saanto puuttui, jos sanotaan, että pieni. Resepti tulee kirjoittaa suomeksi. Bio-limetti ei ole suomea. Samoin kakkujauhot, onko sellaisella nimellä kaupassa tuote?
- resepti ja maku: Limettipohjassa antaa varmasti kivan säväyksen ja sopii mansikan kanssa yhteen. Resepti mukavasti kirjoitettu.
- ulkonäkö: Kakku on korkea, eikä näyttänyt kovin kostealta. Taidokkaita koristeita toki.
- kokonaisuus/toteutus: Hieno, moderni kakku, jossa haettu uutta. Selkeä perinteisen täytekakun haastaja. Jälleen harmi, kun pääsisi maistamaan.
Sirpa Talka, CakeAway -sivuston ylläpitäjä, tuoteasiantuntija yrityksessä Apetit: Elegantti kakku tyylikkäisiin juhliin.
Pia Penttilä, leipuri-kondiittori, yrittäjä Kakkuhelmi Oy:  - resepti ja maku: Kakkupohja resepti kuulosti houkuttelevalta ja kokeilemisen arvoiselta!
- ulkonäkö: Ruusut taidokkaasti pursotettu, täydet pisteet niistä, tosin olisin tehnyt ne eri sävyllä kuin itse kuorrute!! Muutoin kuorrutus ja ruust toivat vanhan ajan vispipuuron mieleen, ei niin esteettisesti miellyttävää.
- kokonaisuus: Kuulostaa toimivalta, hieman jäi mietityttämään oliko kakku kostea, näytti kovin kuivalta kokonaisuudelta sisältä....
Ulla Liukkonen, keittiömestari, Lappeenranta:  - ei täytettä, kaunis, liian yksinkertainen.
Emeliina Papinniemi, leipuri-kondiittoriopiskelija, taitaja 2014 -finalisti, Lappeenranta: Tasainen ja siisti kakku. Pursotetut ruusut ovat onnistuneita!
Tanja Ahonen, leipuri-kondiittori, Leivontafoorumin ylläpitäjä, yrittäjä Konditoria Ahonlaita, Lappeenranta: Aivan ihana pikkukakku, kauniit ruusut ja mukavan yksinkertainen koristelu ilman turhia kikkailuja. Pohja jäi mietityttämään, oliko hyvä ilman kostuketta? Jos tämän ajattelee kahvikakkuna täytekakun sijaan niin sitten idea on loistava.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
nami-hiiri