Hiirenkolossa ei quinoa ole koskaan keitetty, mutta syöty kuitenkin on. Hiiri vieraili jälleen kirjakaupassa. Selaili ja osti parit lehdet. - Kuvasta näette, että lounassalaatti on muunnos allaolevasta alkuperäismitoissa olevasta reseptistä, ja huomaatte samalla mitä kaapista löytyi juuri tällä hetkellä, ennen uutta markettiin suunnattua ostosreissua. - Quinon pakkauksen huuhtelu yms. ohjeita on syytä noudattaa, ettei se jää kitkeräksi! Väriä lautasella....Enjoy!
Roasted beet quinoa salad, 4 annosta, (Huom! USA 1 cup = 2,4 dl mutta UK 1 cup = 2,8 dl )
1 1/2 cup quinoa
2 1/2 cup vettä, kasvis- tai kanalientä
2 cup keitettyä bataattia
3 punajuurta
2 kypsää, mutta napakkaa päärynää
2 rkl oliiviöljyä
suolaa + pippuria
pekaanipähkinöitä
1 nippu lehtikaalia
Kastike:
2-3 rkl hienonnettua salottisipulia
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl balsami-viinietikkaa
1 rkl puhdasta vaahterasiirappia tai agavehunaja
suolaa + pippuria maun mukaan
valinnainen aineosa: 1/8 tl sinappia
- Pilko bataatti, punajuuret ja päärynä samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutiot kevyesti laajalla pannulla 25-30 minutia oliiviöljy, suolaa ja pippuriseoksessa - tee haarukkakoe !
- Hauduta hyvin huuhdeltu quinoa isossa kattilassa vesi+liemikuutio. Käännä lämpö ensin korkeaksi ja kun alkaa kiehua vähennä lämpöä ja peitä kannella. Hauduta kypsäksi, noin 15 minuuttia .
- Sekoita kastikeaineet keskenään.
- Pilko kaali tarjoilukulhoon, lisää keitetty, valutettu quinoa sekaan, sekä paahdetut kasvikset. Sekoita.
- Halutessasi voit lisätä sitrushedelmänpaloja/marjoja ja muutaman saksan-tai pekaanipähkinän murustettuna.
- Tarjoile ja nauti!
nami-hiiri Torontossa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !