Punajuuri-quinoasalaatti%20-normal.jpg
Hiirenkolossa ei quinoa ole koskaan keitetty, mutta syöty kuitenkin on. Hiiri vieraili jälleen kirjakaupassa. Selaili ja osti parit lehdet. - Kuvasta näette, että lounassalaatti on muunnos allaolevasta alkuperäismitoissa olevasta reseptistä, ja huomaatte  samalla mitä kaapista löytyi juuri tällä hetkellä, ennen uutta markettiin suunnattua ostosreissua. - Quinon pakkauksen huuhtelu yms. ohjeita on syytä noudattaa, ettei se jää kitkeräksi! Väriä lautasella....Enjoy!
Roasted beet quinoa salad, 4 annosta, (Huom! USA 1 cup = 2,4 dl  mutta  UK 1 cup = 2,8 dl )
1 1/2 cup quinoa
2 1/2 cup vettä, kasvis- tai kanalientä
2 cup keitettyä  bataattia
3 punajuurta
2 kypsää, mutta napakkaa päärynää 
2 rkl oliiviöljyä
suolaa + pippuria
 pekaanipähkinöitä
1 nippu  lehtikaalia
Kastike: 
2-3 rkl hienonnettua salottisipulia
1 1/2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl balsami-viinietikkaa
1 rkl puhdasta vaahterasiirappia tai agavehunaja 
suolaa + pippuria maun mukaan
valinnainen aineosa: 1/8 tl sinappia
  • Pilko bataatti, punajuuret ja päärynä samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutiot kevyesti laajalla pannulla  25-30 minutia oliiviöljy, suolaa ja pippuriseoksessa - tee haarukkakoe !
  • Hauduta hyvin huuhdeltu quinoa isossa kattilassa vesi+liemikuutio. Käännä lämpö ensin korkeaksi ja kun alkaa kiehua vähennä lämpöä ja peitä kannella. Hauduta kypsäksi, noin 15 minuuttia .
  • Sekoita kastikeaineet keskenään.
  • Pilko kaali tarjoilukulhoon, lisää keitetty, valutettu quinoa sekaan, sekä paahdetut kasvikset. Sekoita.
  • Halutessasi voit lisätä sitrushedelmänpaloja/marjoja ja muutaman saksan-tai pekaanipähkinän murustettuna.
  • Tarjoile ja nauti!
nami-hiiri  Torontossa