Kouluvuosi on loppu, kesä voi alkaa! Perhepiirissä ei ole lakkiaisia vielä hetkeen, mutta niitä odotellaan rauhallisin mielin. Pojantyttären uunituore todistus puhuu loistavaa onnistumisen kieltä. - Kesäisen kimpun hiiri teki tytön äidille silmäruuaksi. Hän on tämän päivän syntymäpäiväsankaritar. Hugs & kisses !
Iltasanomissa oli eilen muutama mielenkiintoisa resepti ehdotelmaksi kevätjuhlien tarjoiluun. Hiiri pitää juustoista - ja valikoi joukosta 'Brien mansikkasalaatilla'. Marketin hyvästä valikoimasta ei ostoskoriin joutunut kokonainen kiekko, ei edes pieni, mutta suuri pala kuitenkin. Vuosien varrella on kokeiltu brie -kiekkokakkuja tuoreilla kirsikoilla, Fazerin vihreillä kuulilla - ja hyvällä menestyksellä.
Ainekset
1 kpl n. 500 g briejuustoa kokonaisena kiekkona
mansikkasalaatti:
500 g mansikoita tai hedelmiä esim. viikunoita tuoretta basilikaa
100 g pistaaseja rouhittuna
siirappi:
2 dl siideriä
1 1/2 dl ruskeaa sokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
2 rkl valkoista balsamicoa
1 kpl n. 500 g briejuustoa kokonaisena kiekkona
mansikkasalaatti:
500 g mansikoita tai hedelmiä esim. viikunoita tuoretta basilikaa
100 g pistaaseja rouhittuna
siirappi:
2 dl siideriä
1 1/2 dl ruskeaa sokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
2 rkl valkoista balsamicoa
Valmistusohjeet:
- Keitä siirapin aineksia kokoon noin 15 min. Anna jäähtyä. Pilko mansikat tai viikunat.
- Nosta mansikat tai viikunat jäähtyneeseen siirappiin ja anna maustua hetki. Lisää joukkoon pistaasit ja hienonnettu basilika ja nosta salaatti juuston päälle. - Hiiri valmisti itselleen hienojakoisemman salaatin, mutta molemmat toimivat !
Toukokuussa SLY27 -ringissä kuljettiin kevennetyin aamiaisin. Koiran kotona hiiri selaili eilen keittokirjoja ja eteen ilmestyi herkku, jolla hyvinkin voisi aloittaa aamunsa 'pienin' muutoksin. Alkuperäresepti on oikeasti jälkiruoka ja kirjasta "Talent & Passion", jossa esitellään 35:n sveitsiläisen keittiömestarin/ravintoloitsijan tuotoksia kotimaassaan.
Osa, Jörg Lenzin ideoimasta jälkiruokalautasesta toimi inspiraationa hiiren simppelille aamiaisleivälle. Unelman kevyt appelsiinikreemi vaihtui pituussuunnassa siivutettuihin minituorekurkkuviipaleisiin paikallisen leipomon kokojyväviipaleelle. - Lupaan valmistaa Lenzin ihanan makean herkun myöhemmin hiirenkolossa, jossa on helpommin saatavana tarvittavia mausteita, kuten tuoretta laventelia.
nami-hiiri Torontossa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !