"Panna Cotta" tarkoittaa sananmukaisesti "keitettyä kermaa”. Tämä herkullinen jälkiruoka on Pimonten alueelta peräisin olevaa kermavanukasta. Alkuperästä ei ole oikeasti tietoa, mutta arvelujen mukaan kermaa nautittiin aluksi sellaisenaan marjojen kanssa kuten Tanskassa tarjoillaan edelleenkin mansikat. - Vuosien kuluessa herkku on kehittynyt nykyiseen muotoonsa, jossa kerma sakeutetaan liivatteella vanukkaaksi aidolla vaniljalla maustaen ja tarjoillaan marjojen tai pilkottujen hedelmien kera.
Hiirenkolon Panna Cotta raparperilla
3 dl kermaa (voi jatkaa punaisella maidolla)
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria tai rouhittuna valkosuklaata
1,5-2,5 liivatetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria tai rouhittuna valkosuklaata
1,5-2,5 liivatetta
Raparperikompotti
400g raparperipaloja
1 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl sitruunamehua
- Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta kerma kattilassa. Pyöräytä sokeri kyytiin ja sitten liivatteet. Jätä seos jäähtymään.
- Tee mielikastikkeesi marjoista/hedelmistä kiehuttamalla aineksia kokoon vartin verran. Paseeraa seos siivilän läpi, jos haluat siitä sileän kastikkeen.
- Jätä jäähtymään.
- Kun kerma on huoneenlämpöistä, kaada se neljään lasiin/annosmaljaan. Laita jääkaappiin.
- Kun kerma on hyytynyt, voit jakaa kastikkeen kerman päälle kerrokseksi. Jätä lasit jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.
Nami-hiiri jakoi keitoksensa kahteen astiaan, kun piti välttämättä kokeilla onnistuisiko pääsiäisenmuotoinen vanukas - hieman oli vaikeutta saada ehjänä ulos peltisestä yllätysmunan puolikkaasta ! Eiemmin tehtyä vihreää raparperikompottia hiiri ei paseerannut.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !