Lf helmikuun haaste oli  valmistaa 'uunissa paistettu kakkupohja ja sille sitten makoisa täyte'. Kakun koristelulle ei annettu mitään roolia.
 
Kun nami-hiiri sai lukea uutisen, että hiiren mansikkainen kakkupohja oli sijoittunut ensimmäiseksi, niin eihän riemulla ollut mitään rajaa. Oli vähällä, ettei hiiri korkannut kuohuviinipulloa, mutta eihän niin sopinut tehdä - koiran kanssa oli käytävä vielä iltalenkillä!
 
Sunnuntaileipuri yksin teisi, että pohjia oli paistettu kahdesti, kun ensiyritys ei yltänyt hiiren ajatukseen. Pohjasta tuli liian matala isossa vuoassa, muttei kuitenkaan riittävän laaja kolmeen kakkukerrokseen. Oli tehtävä sillä viikolla retki Kauppahallin tarvikeosastolle ja etsittävä korkea, mutta hiirenkokoinen irtopohjavuoka. Sellainen löytyi! Kaikki pieni ylimääräinen vaiva on palkittu nyt moninkertaisena. Käsi sydämellä viime kädessä kiitos kuuluu pisteiden antajille !
 
kakkupala%20aamussa%20kuva%201-normal.jp
 
kuva-normal.jpg
 
Mansikkainen kakkupohja:
4 dl kakkujauhoja
3 dl extra hienoa sokeria
1 dl mansikoista survottua mehua
1/2 dl kuivattua mansikkaa murusina 
.....joko mansikkatomusokerin palasia tai murskattu K-Special Red Berries lastuja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
2 kananmunaa
Kanelisuklaaäyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria
1- 1,5 tl kanelia
 • Valmista kakkupohja sekoittamalla kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen maito, öljy ja kananmunat, sekä mansikoiden mehu. Sekoita lopuksi joukkoon kuivatut mansikkamurut.
 • Taikina jää melko löysäksi, mutta älä huolestu.
 • Kaada taikina voidellun 8 cm korkean kakkuvuoan puoliväliin ja paista 180 °C noin 35-45 min. Tee tikkukoe ! Jäähdytä paistunut pohja.
HUOM! Jos käytät suht' matalaa 5 cm vuokaa paistoajaksi riittää n. 25 min.
 • Valmista täyte sulattamalla suklaat vesihauteen päällä. Sekoita sula suklaaseos tuorejuuston ja sokerin kanssa.
 • Leikkaa mansikkakakkupohja  kahteen tai kolmeen levyyn horisontaalisesti ja lusikoi täytettä väliin ja loput kakun päälle.
Vinkitystä:
 • Mikäli haluat kuorruttaa kakun, niin jätä täyte pois kakun päältä ja pilko 100 g (tummaa)suklaata pieniksi paloiksi kulhoon. Kiehauta kermaa 0,75 dl ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi, valuta/kaada kakun päälle.
 • Koristele haluamallasi tavalla, mutta arkisena kahvikakkuna toimii koristeittakin!
 • Kääretorttulevystä saa koottua upeat kerrosleivokset samaan tapaan.

NAMI-HIIREN KAKKUPALAN SAAMA ARVOSTELU, kopio Lf sivuilta / nami-hiiri - Mansikkamurut & kaneli 1+5+3+5+3+5 = 22 pistettä:
 • Mansikkamurut & kaneli: yhdistelmä toimii varmasti
 • Mansikkamurut & kaneli: Mansikkaa ja suklaata en ole itse koskaan yhdistänyt. Vaikuttaa ihan hyvältä idealta.
 • Mahtava kakku, mahtavan näköinen! Ihana ratkaisu luonolliseen värjäämiseen kakkupohjasta punaiseksi. Muistuttaa suklaista Red velvet kakkua. Värjäysvinkin voisin hyödyntää kun teen Red velvet kakun, sillä en tykkää elintarvikevärien käytöstä (vaikka itsekin käytän!)
 • Tuo pohja sai minut innostuksesta mykkyräiseksi :) Luulin sitä ensisilmäyksellä täytteeksi. Kaunis väri saatu luonnollisilla aineksilla, mikä on aina hyvä asia. Tasaisesti leikatut pohjakerrokset ja maittava täyte vielä kruunuksi!
 • Mansikkaista kakkupohjaa täytyy testata, ihanan kuuloinen!
 • Ihanat luonnolliset värit ja herkullinen makuyhdistelmä. 
 • Hauskannäköinen kakkupala, värit tavallaan "nurinperin", olettaisi ensisilmäyksellä että punainen on täytettä ja ruskea kakkua! Plussaa raikkaasta kakkupohjan väristä luonnollisin värein!
Kiitoksella Lf ryhmittymän leipurikaverit pisteistä, sekä kommenteista!
n-h%20valion%20palkinto%20-normal.jpg
Leivontafoorumille vuonna 2014 haasteisiin palkintoja lahjoittavien yritysten  joukossa on mm. Valio. Tällä kertaa se osui hiiren kakkupalalle, mutta eihän hiiren lähimarketista mitään Valion tuotteita leipomuksiin saa, joten palkinnon sai Suwa kannustimeksi uusiin koitoksiin, jotta tämä hieno tuotepalkinto pysyy kotimaassa !
nami-hiiri