Italialaisten hasselpähkinäinen ja minikokoinen makronen on vaarallisen kokoinen pikkuserkku hieman isommille kookoshiutaleista valmistetuille. Se vaara on tosin vain siinä, ettei huomaa montako söi yhden kahvikupillisen aikana. 
image-normal.jpg
image-normal.jpg
Tämän pikkuleivän valmistus on helppoa. Aitoon kuuluu kerran kuorittu hasselpähkinä koristeeksi. Taaskaan ei niitä ollut, sillä hiiri suosii kahdesti kuorittuja. hiirenkolon leipomuksista nekin jäävät usein pois ja varsin, jos niitä annetaan lahjaksi. Pähkinät pyörisivät vain pussien pohjalla. - Olenko koskaan kertonut, että sveitsiläiset 'vaihtavat' traditionaalisesti kotona leivottuja pikkuleipäpussejaan joululahjoina. Pikkuleivistä pitävät kaikki - jouluna!
HASSELPÄHKINÄ-makronen

3 valkuaista
1 tl sitruunan mehua
150 g sokeria
250g normaalisti kuorineen jauhettua hasselpähkinää 
(1/2 tl  jauhettua kanelia)
50 kpl hasselpähkinän sydämiä

Esilämmitä uuni 150 asteeseen.
  • Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu tanskaksi vaahdoksi ja sekoita vähitellen sokeri joukkoon, jatka vatkaamista, kunnes massa on paksua ja kiiltävää ja pysyy kupissaan vaikka kumoaisit sen pääsi päällä - tämä on hyvä kokeilu myös macaroneja tehdessä!
  • Sekoita joukkoon käännellen pähkinäjauhe ja kaneli, mikäli päätät antaa makuun pikantin vivahteen.
  • Valitse tylla ja laita massa pursotuspussiin. Pursota 'saksanpähkinän' kokoisia ruusukkeita leivinpaperoidulle pellille ja laita niiden keskelle hasselpähkinän sydän.
  • Paista keskitasolla 20-25 min. hieman koosta riippuen. Jäähdytä ritilän päällä.
Jos olet onnistunut italialaisittain, niin pikkuleipä on rapea päältä ja asiaankuuluvasti hieman sitkas sisältä!
nami-hiiri