Tätä kakkua on nähty erilaisilla resepteillä eri blogeissa ja eri maiden lehdissä jo iät ja ajat. Mutta vastustamaton kiusaus tonttulakki-ideasta kakun koristeluun syntyi kirjakaupan lehtiä selaillessa. Nami-hiiri on kyllä asiallinen asiakas, osti nytkin kaksi uutta lehteä Ü tuliaisiksi hiirenkoloon!
Ranskalainen suklaakakku
1 dl vahvaa kahvia ( Nespresso /Kazaar espressona)
250 g tummaa, hyvälaatuista suklaata, jonka kaakaoprosentti noin 75%
250 g voita (220 g)
2 dl ruokosokeria ( hiiren kakussa vajaa 1,5 dl )
4 kananmunaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 tl kanelia
- Rypistä leivinpaperi nyrkkiisi ja vuoraa sillä 20-22 sentin paistovuoka.
- Pilko suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa vesihauteessa.
- Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja raasta joukkoon appelsiinin kuori, sekoita myös kaneli joukkoon.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
- Vispaa keltuaisia minuutin verran. Lisää maustettu suklaa-voiseos joukkoon.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi.
- Sekoita ensin varovasti 1/3 valkuaisvaahdosta suklaaseokseen ja lisää sitten loput lastalla varovasti käännellen.
- Kaada seos paistovuokaan ja paista toiseksi alimmalla ritilällä 175°C noin tunti. (hiiri paistoi 45 min.)
- Ota kakku uunista, peitä foliolla ja anna jäähtyä ja tekeytyä muutama tunti, mieluiten yön yli. - Paras säilyttää jääkaapissa, jo senkin takia, ettei haarukka uppoa kakkuun jatkuvasti Ü !
Toinen kauan kytenyt kiusaus kuvata tassut. Kaikilla oli kesällä iloisia varvaskuvia. Enää ei voi kulkea paljain varpain Ü.
nami-hiiri Torontossa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !