jauhoton%20suklaakakku%20-normal.jpg
Tätä kakkua on nähty erilaisilla resepteillä eri blogeissa ja  eri maiden lehdissä jo iät ja ajat. Mutta vastustamaton kiusaus tonttulakki-ideasta kakun koristeluun syntyi kirjakaupan lehtiä selaillessa. Nami-hiiri on kyllä asiallinen asiakas, osti nytkin kaksi uutta lehteä Ü tuliaisiksi hiirenkoloon! 

Ranskalainen suklaakakku 

1 dl vahvaa kahvia ( Nespresso /Kazaar espressona)
250 g tummaa, hyvälaatuista suklaata, jonka kaakaoprosentti noin 75%
250 g voita (220 g)
2 dl ruokosokeria ( hiiren kakussa vajaa 1,5 dl )
4 kananmunaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 tl kanelia
  • Rypistä leivinpaperi nyrkkiisi ja vuoraa sillä  20-22 sentin paistovuoka.
  • Pilko suklaa ja sulata se yhdessä voin kanssa vesihauteessa. 
  • Nosta kulho pois vesihauteen päältä ja raasta joukkoon appelsiinin kuori, sekoita myös kaneli joukkoon. 
  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.
  • Vispaa keltuaisia minuutin verran.  Lisää maustettu suklaa-voiseos joukkoon.
  • Vatkaa valkuaiset  ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi.
  • Sekoita ensin varovasti  1/3 valkuaisvaahdosta suklaaseokseen ja lisää sitten loput  lastalla varovasti käännellen.
  • Kaada seos paistovuokaan ja paista toiseksi alimmalla ritilällä 175°C noin tunti. (hiiri paistoi 45 min.)
  • Ota kakku uunista, peitä foliolla ja anna jäähtyä ja tekeytyä muutama tunti, mieluiten yön yli. - Paras säilyttää jääkaapissa, jo senkin takia, ettei haarukka uppoa kakkuun jatkuvasti Ü !​

tassut%20201310-normal.jpg
Toinen kauan kytenyt kiusaus kuvata tassut. Kaikilla oli kesällä iloisia varvaskuvia. Enää ei voi kulkea paljain varpain Ü.
nami-hiiri Torontossa