Tämä SLY24 kierroksen leipomus on tehty uudelleen mukaeltuna parin lähettämän lehden toisen reseptin innoittamana. Hiiri ei ole koskaan tehnyt itse kinuski-manteliseoksella yhtään mitään, vaan nauttinut monasti edesmenneen Anoppinsa super-hyper-ihanaa Toscakakkua. Ja tietenkään hän ei koskaan luovuttanut reseptiä kenellekään, mikä oli hänen ikäluokkansa tyypillinen ja ärsyttävä piirre. - Seoksesta tuli ohjeella aika kinuskinen verraten perinteiseen Toscakakun tai -leivokseen kuorrutukseen.
Makea KUORRUTUS
150 g voita
2dl tummaa siirappia tai vajaa määrä vaahterasiirappia
2dl kuohukermaa
200 g mantelilastuja
  • Mittaa voi, siirappi, kerma ja mantelilastut kattilaan.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä keitos kylmässä vesihauteessa, kunnes se muuttuu paksummaksi. Levitä leipomusten päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
image-normal.jpg
image-normal.jpg
Nami-hiiri paistoi leivosvuoassa muffinssien ohjeella kakun, josta voi leikata paksuja siivuja leivoksiksi tai nauttia kahvikakun tapaan siivutettuna maltillisemmin. Taikinan lopusta tuli vielä muutama muffinssikin, jotka hiiri koristeli kivettömillä rypäleen palasilla ja laittoi lusikallisen makeaa keitosta jokaiseen. 

Tässä vielä vertailun vuoksi tavallisemmin resepteissä esiintyvä
TOSCA -kuorrutus
50 g voita
75-80 g mantelilastuja
1 dl sokeria
½ dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. - Toscakakkua tehdessäsi levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.
VINKKI:  Toscakakun voi pakastaa.
nami-hiiri