Kun saavuttaa päiväänsä jotain hauskaa, niin eihän siitä raaski luopua, ei päästää ovesta ulos. Nyt on hiirenkolon uunissa paistunut 'suutari'!
- Sana 'cobbler' on suomennettuna substantiivi 'suutari' ja yhtä aikaa 'piirakka'. Pitää sitten vain valita oikea merkitys riippuen missä on. Hiiri oli keittiössään ja teki uudesta lehdestään ’Luumupiirakan eli cobblerin’. Keittiökielellä tuo sana tarkoittaa amerikkalaistyylistä murupiirakan ja sokerikakun yhdistelmää, josta löytyy molempien ominaispiirteet.
image-normal.jpgimage-normal.jpg
LUUMUpiirakka eli amerikkalaistyylinen Cobbler  6-8 hengelle
TAIKINA
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
1 dl hienoasokeria
1 limetin raastettu kuori
¾ dl maitoa
TÄYTE
noin 10 luumua
½ dl hienoasokeria, MUTTA tarkista ensin  luumujen oma makeus, ettei tule liikaaa !
1 dl hasselpähkinöitä, jotka pienitään karkeaksi rouheeksi
hieman mantelilastuja
1. Leikkaa huoneenlämpöinen voi/margariini kuutioiksi. Rasta limetti.
2. Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet. Lisää rasva joukkoon. Sekoita, lisää joukkoon
    limetin raastettu kuori, sekä maito – sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Täytettä varten poista luumuista kivet ja paloittele hedelmäliha. Ripottele sokeria joukkoon
    tarvittaessa!
4. Voitele vuoka. Laita vuokaan kerroksittain taikinaa ja luumupaloja.
5. Pieni hasselpähkinät rouheeksi. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja mantelilastuja.
6. Paista 200°C noin 20-25 minuuttia
Tarjoile piiras lämpimänä!
Cobbleriin voi käyttää muitakin hedelmäpalasia!
image-normal.jpg
image-normal.jpg
Hiiri puolitti reseptin tapansa mukaan, seurasi  muuten tarkasti ohjetta. Paistos onnistui erinomaisesti......suussa sulavaa herkkua! Tulee tehtyä toistekin.
Eilen nauratti postikortin kuva teksteineen, tänään runsas hedelmäisen lämpimän kakkumaisen piirakan nimi. Huomenna on uudet kujeet, kenties.
Lämpimiä ajatuksia lentää SLY24 kierroksen parilleni!
nami-hiiri