image-normal.jpg

Eilen ostetut karviaiset ovat kaiketi olleet unissakin, koska visio on valmiina. Muffinssien paisto on kaikille tuttua omilla suosikkiresepteillä, joten siirrytään karviaisiin. Tämä ruma ankanpoikanen marjojen maailmassa unohdetaan usein. Sitä vastoin lehdissä feelistellään taivaallisen hyvillä tai maailman parhailla marjapiirakoilla. Karviaisesta ei joukossa mainita tai hyvin harvoin ja silloinkin ’tavallisena’, arkisena piirakkana. Mutta kun kerran antaa karviaisille tilaisuuden, kiehauttaa niitä varovasti tai ’ypaistaa’ pannulla, niin tulee ihan toisiin ajatuksiin. Karviainen on ainutlaatuinen marja, joka on hapokas, voimakas ja täydellinen herkullisuudessaan.  Ja jos on onnea kohdata kultaisen keltainen tai  punainen marjapensas tai tuokkonen torin myyntipöydiltä voi herkuttelu alkaa. Maistuvat sellaisenaan, mutta niistä syntyy upeat jälkiruoat tai vastustamattomia pikku kakkuja, kääretorttuja, Pavlovaa, jäätelöherkkua......Taivaallisen hyvä ihan tavalliseksi muffinssiksi !
image-normal.jpg
Täytteeseen tarvitaan:
330g karviaisia
50g hienoa (tummaa) sokeria
1 rkl mustaselja- tai muuta marjamehua
200g ranskankermaa
sekä tomusokeria koristeluun
Pullien tai suosikkimuffinssien paistuessa uunissa laita karviaiset ja sokeri paistinpannulle. Paistele niitä varovasti ehkä noin 8-10 minuuttia, kunnes suurin osa marjoista on hajonnut, mutta siellä täällä on vielä joitakin urhoollisesti koossa.
Maista makeus - lisää sokeria jos haluat, mutta muista, että uunin paistoksetkin ovat makeita. Sekoita sitten joukkoon mustaseljamehu tai muu marjamehu ja anna seoksen jäähtyä.
image-normal.jpg
Jos leikkaat paistoksesta ’hatun’ pois ja otat siitä muotilla perhosen tai kukan koristeeksi tai paista erillinen matala kaistale kuvioita varten  niin saat juhlavan vierastarjottavan! - Hiiri ei sirotellut päälle tomusokeria, koska herkut joutuivat jääkaappiin.
nami-hiiri