image-normal.jpg
Rullattuja ruusuja rullatulla tortulla!
'Sopivan kokoisia' kääretortunpohjasta leikattuja palasia hiiri oli leikellyt pakkaseen muutaman leivinpaperiliuskojen väliin. Yksi on nyt koekäytetty. Sulaminen tapahtui nopeasti. Se oli koostumukseltaan miltei kuin tuore. Koristeita tai paremminkin niihin tarvittavaa tyyliä hiiri oli harjoitellut toissapäivänä ja vielä eilenkin. Oli syntynyt miltei 'minuuttissa' kaksittain ruusuja. Vain täyte puuttui tai puuttuiko sittenkään......Hiiri oli tehnyt jälkiruokaa vadelmista. Sitä oli vielä jääkaapissa jonkin kokoisessa kulhossa. Siinä sojotti lusikka, jolla hiiri oli testaillut moussen säilyvyyttä jääkaapilla käydessään Ü, hm-mmmm  kääretortunhan söisi kuitenkin hiiri itse!
image-normal.jpg
image-normal.jpg
Kaikki olisi ollut sukkelan helppoa, mutta nami-hiiren ajatus lensi kääretortun kuvaan ja sen rullaustyyliin, jonka oli nähnyt yhdessä niistä lukuisista lehdistä, joita on ihan pinoksi asti! 
VADELMAMOUSSE
   2  liivatelehteä
800 g vadelmia 
  3-4 limetin mehu
2 ½ dl  sokeria
4 rkl  vettä
3  kananmunan valkuaista
2 dl  kuohukermaa


Valmistusohjeet:

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
Puserra vadelmat siivilän läpi pyreeksi.


Keitä kattilassa sitruunamehu, sokeri ja vesi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. 
Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja liota se kuumaan sokeriliemeen. Lisää seos hieman jäähdyttyään vadelmapyreeseen ja sekoita hyvin. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin noin 3 tunniksi.


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kermavaahto. Sekoita se jähmettyneen vadelmapyreen joukkoon. Nostele valkuaisvaahto joukkoon varovasti, mutta hyvin sekoittaen.

Nosta vaahtoa tarjoiluastioihin tai yhteen suurempaan astiaan. Nosta astia tai astiat kylmään vähintään 3 tunniksi hyytymään.


Jääkaapissa on nyt herkullinen kääretortun pätkä - sen vieressä on leivoshaarukka Ü!
nami-hiiri