image-normal.jpg
Lautasella mukana päärynää juustohöylällä siivutettuna, erilaisia melonin paloja, mustikoita, mansikka-kerma-juustoa ja korianteria.

Paistettua jäätelöä, olkaa hyvä !

Nyt hiiri ei tarkoita uunijäätelöä, vaikka se asettuukin hiirenkolon top -listalla ennen töttöröä. Jostain käsittämättömästä syystä kesä voi mennä ohi täysin ilman yhden yhtä jäätelöä.

Näitä tarvitaan tähän amerikkalaiseen  kokeiluun: 

Kahdeksan paistettua jätskipalloa

950ml vaniljajäätelöä
120 g maissihiutaleita (corn flakes)
70 g kookoshiutaleita
1-2 tl jauhettua kanelia
2 kananmunaa
1 rkl maitoa

350 ml kasvisöljyä uppopaistamiseen
8 tl juoksevaa tai löysää hunajaa 

+ jäätelökauha tai kaksi ruokalusikkaa ja niitä varten pieni kulhollinen lämmintä vettä. 
Jäätelöstä pyörähtää pallot paremmin, aavistuksen lämpimällä kauhalla/lusikalla
+ leivinpaperia 

1. 
Ota valitsemastasi jäätelöstä 8 palloa ja laita leivinpaperilla vuorattuun pakastimen kestävään matalaan astiaan, niin ettei pallot ole toisissaan kiinni.

image-normal.jpg

Halutessasi voit palloja muotoilla pikkuhetken kädessä lumipallon tapaan.
Laita astia pakkaseen noin tunniksi.

image-normal.jpg

2.
Murusta corn flakesit sillä aikaa: laita esim. minigrippiin ja kauli pieneksi muruksi, lisää joukkoon kookoshiutaleet ja kaneli. Sekoita ja kaada seos reunalliseen kulhoon. 
3.
Vispaa kananmunia maidon kanssa noin 1 min.

image-normal.jpg

4.
Ota jäätelöpallot pakkasesta ja pyöritä kutakin ensin 'kylmiltään' muruseoksessa ja kasta sitten munaseokseen ja pyöritä uudelleen murusten päällä lastan avulla.

image-normal.jpg

Taita tai käännä leivinpaperista kuivaa pintaa pallojen alle ja laita alustallaan uudestaan pakkaseen. Anna olla siellä ainakin 3 tuntia tai yön yli. 
5.
Kuumenna öljy pienessä kattilassa (200°C) - tee varmuudeksi testi ja laita yksi corn flakes öljyyn, jos reunat ruskistuvat on öljy tarpeeksi kuumaa.
Ota jäätelöpallot YKSI kerrallaan pakkasesta ja laita varoen reikäkauhalla kuumaan öljyyn ja paista10-12 sekuntia ja käännä paistaen toiset 10-12 sekuntia.
Nosta pallo reikäkauhalla öljystä ja laita paperipyyhkeelle valumaan liiasta öljystä.
6.
Laita jälkiruokalautaselle tai -kulhoon, marjoja tai hedelmäpaloja, keskelle paistettu jäätelöpallo, (valuta hunajaa pallon päälle) ja  tarjoile välittömästi !

Aikaa kuluu kaiken kaikkiaan aika paljon jäätelön kovana pitämisen vuoksi valmisteluissa, sen jälkeen nopeus on  valttia…….maku on mielenkiintoisan, jännittävä ja ennen muuta sellainen suuri 'yllätys, yllätys' vieraille !

TIPS: 
Hunajan käyttö on makuasia, ihan yhtä hyvää on toffee, suklaa, marjakastike…..parasta on raikkaat tuoreet marjat.
Jäätelöksi soveltuu parhaiten vanilja tai jokin muu yhdenmaun jäätelö ilman sattumia.
(Reseptin välissä olevat kuvat lainattuja vaniljajäätelöallojen reseptistä.)

     image-normal.jpg

Hiiren paistama kirsikka- suklaajäätelöpallo halkaistuna hetken viiveellä, kun jäin tuota annosta kuvaamaan, enkä viitsinyt tätä enää laittaa pakastimeen. Olen varma, että seuraavat teen suklaajäätelöstä, jossa ei ole hippuja!
Ylemmästä kuvasta näkee selvemmin, että sileä jäätelö olisi ollut kokeiluun parempi - jouduin kirsikkapalaa siirtämään ja jäätelö hieman laski kuorensa sisällä. Mutta ensimmäiseen kokeiluuni olen kyllä tyytyväinen.

 image-normal.jpg

Ellei koiran kotona ole hurissut jäätelökone, niin kaupasta ostan harvemmin, kuin joskus tätä makua tai sitten vain tavallista suklaajäätelöä jälkiruokiini.

nami-hiiri