Omena päivässä pitää tohtorit loitolla !
Omenasta voi tehdä koristeita kakkuun, leipomuksiin......! Kuorinauhasta ruusuja kuten tomaatistakin.
Omenaan voi laittaa jälkiruuan, joko mairjoista , jäätelöstä tai hedelmäpaloista!
Omenapiirakka - ajaton, joka tilanteen leipomus - siitä joku toinen kerta.
Omenan kukaks leikkaamiseen tarvitaan terävä veitsi, omenapora ja kärsivällisyyttä, riippuen omenalajikkeesta.
Jos väri on tärkeää, niin vihreät omenat tarvitsevat vesi-sitruunanmehua estämään tummumisen.
Makeat omenat eivät.
Hiiri poraili ja leikkeli kannesta kukan, ainoastaan ja vain yhden. Muutama päivä sitten tuli syötyä monta kesäherkkua !
Kerma jäi liian löysäksi ja kärsi hieman auringonpaisteesta.
Alimmainen kukista on päivällä tehdyn omenakupin hattu. Oikeanpuoleinen oli liian jauhoinen lajike. Vihreä Granny Smith, tosi kova ja lajille ominaisen hapokas ja kaipaa sukelluksen sitruunaiseen vesikylpyyn.
Vaihekuvat:
Leikkaa omenan kantapuolesta 1,5 - 2 cm pala, tarvitset tavallisen, suht' pienen teräväkärkisen veitsen. Ja näin se käy....
...jäätelöannokseen...omppupiirakan koristeeksi....
...ja kerran vielä - nyt joutui tosi hyvän makuinen 'Pink Lady' koekaniiniksi. Tokihan se kukka onnistuu napapuolestakin. Alkuperäisessä ohjeessa oli vain syystä tai toisesta leikelty kantapuolet. Tästä omenasta sattui kanta puuttumaan.......
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !