"Juhannus on meillä herttainen,
Kirkas taivas on sininen."

…soi mielessä ja sopii tähän päivään, viikonloppuun, vaikka olisi missä tahansa 'mustikka maassa'! Tällä kertaa mukavat muistot Suomen Juhannuksista nousee mieleen kaukana maailmalla, kaukana kotoa, kaukana hiirenkolostakin.

Muutamana vuotena olen piipahtanut ruotsalaistenkin 'salkojuhlissa' ja hauskaa on ollut ruotsiksi. Ja juuri katselin kartasta kuinka kaukana olisi lähin pakaillisen Kanada-Suomi seuran keskikesän juhla makkaroineen, saunoineen ja iloisine tunnelminen….pieni kaunis puisto on varattu tilaisuudelle. Ihan olisi inhimillisen matka päässä vaikka kävellen kauniissa säässä, noin 1,5 tuntia ilman koiraa ja koiralla tunti lisää, vaikka sillä on tuplasti jalkoja. Hiiri tyytyy kuitenkin vain aurinkoisiin muistoihin, suklaa-limepiiraskakkuun (valmisteilla) ja vaaleisiin ruusuihin, jos kauppareissulla löytyy, muutoin sitten ehkä keltaisia. 

image-normal.jpg

Aiemmin toukokuun alussa otettu kamerakuva….pitvenpiirtäjiä ja mahdottoman suuret sireenipensaat aamutuimaan. 

image-normal.jpg

Tämä kuva on taas aiemmasta nami-hiiren Juhannuspostauksesta, "Linnanmäen Kaunotar" !

image-normal.jpg

Tässä pala kakkua, tehkää hyvin ! Se oli tarkoitus, mutta monen eri vaiheen kautta lopulta syntyi vain minikokoisia muffinsseja - ja niistäkin lopulta tuli kuppikakkuja ! Saako olla kukalla vai ilman ?

"Minä avaan syömeni selälleen ja annan päivän paistaa,
minä tahdon kylpeä joka veen ja joka marjan maistaa.
 
Minun mielessäni on juhannus ja juhla ja mittumaari,
ja jos minä illoin itkenkin, niin siellä on sateenkaari." 
Eino Leino

Aurinkoista Juhannusta kakille blogikavereilleni !

nami-hiiri