Vai kuluisiko sittenkään ? Puun alla tuskin olisi niin makeaa istuskella, kuin ensiajatus antaa ymmärtää. Ensimmäinen vaikeus tuli kohdattua jo puun 'istutuksessa' kuvausta varten. Sitten ilmestyi pilviselle taivaalle yht'äkkiä lämpöä luova aurinko. Vain kesän pörriäiset puuttuivat.
image-normal.jpg
Mutta kokeiluna hauska tapahtuma. - Mitään ei rikottu, mitään ei sotkettu. - Helpompi osuus oli aamulla marenkien teko, jota on tullut harjoiteltua kotikolossa useammin kuin kerran. Kaupan tasapohjainen jäätelötöttörö (pakkauksessa: mansikka, suklaa, vanilja) toimi hyvin suklaamustikoiden avustuksella ja painava, litteä suklaamuodostelma pysyi kuin pysyikin pystyssä grillitikun 'nenässä'.
Suklaapuu: Sulatettua (maito)suklaata, grillitikkuja, leivinpaperi, tasapohjainen jääkaappiin mahtuva alusta, pilkottuja kuivattujen hedelmien paloja, siemeniä, mantelilastuja ja jokin 'astia'  esim. vohvelituutti, lasipullo tms. puun pystyssä pitämistä varten.
Laita leivinpaperi kaksinkerroin tasaiselle alustalle, grillitikku paperin päälle - juoksuta sulanutta suklaavanaa tikun molemmin puolin niin, että jää aukkopaikkoja. Ripottele ripeästi hedelmäpalat ym. puun pintaan koristeeksi ja laita jääkaappiin kovettumaan.
  nami-hiiri