purppuranpunainen%20parsa%20-normal.jpg
Parsasta on hyvää ja hyödyllistä tietoa Patrikin blogissa , joten ohitan tietopuolen. Mutta onhan se selvästi parsan 'huijaus', jos maku on ihana, koostumus 4 min keiton jälkeen pehmeä ja helposti leikattava nautittavaksi ilman puumaisuutta, mutta väri on kadoksissa. Se on tehnyt 'ravut' keitettäessä - sillä erotuksella, että on muuttunut kokonaan vihreäksi!
image-normal.jpg
Tässä kuvassa purppura näyttää vieläkin oudommalta tosi puppuran salaatin rinnalla. Sihdissä on Rainier - lajikkeen punakeltaisia kirsikoita. Ne ovat kypsiä syötäväksi. Makeita! Ihania! Kalliita - harvinaisuutensa vuoksi. Yleensä niitä näkee toreilla vain kesä-heinäkuussa. Maku on selvästi kirsikan, joskaan ei yhtä syvä, kuin mustien kirsikoiden. Oikeastaan ne pitäisi syödä tuoreina hienon arominsa ja makeutensa vuoksi, mutta nami-hiirellä on mielessä piirakka......
nami-hiiri