image-normal.jpg
Oikea mansikka-aika on taas kohta käsillä, vaikka niitä saa nykyään ostaa 365 päivää vuodessa ja satoaika hämärtyy. Tuoreen oman mansikkamaan vasta poimitun marjan makua harva voittaa. Kun kaupassa näkee supersuuria marjoja, ei välty ajatukselta,  että koko on rasittanut makua. Näin ei aina kuitenkaan ole asian laita. Kuvan mansikoissa oli aromit kohdallaan. Ne olivat suuria, mutta jämäköitä herkutteluun. 
Lehdessä hiiri oli nähnyt idean ja nyt sitä tuli livenä kokeiltua. Uusi tuttavuus, mansikalla maustettu tuorejuusto, pääsi samalla testaukseen. 
image-normal.jpgimage-normal.jpg
  • - pese mansikat ja ota kanta pois
  • - leikkaa teräväkärkisellä veitsellä pieni kolo ja ellet syö niitä palasia heti, kuten hiiri, niin säästä  salaattiin, kakun väliin tai hedelmäisen tortillan täytteeksi ! 
  • - leikkaa pieni pala pois myös mansikan kärjestä, jotta se pysy pystyssä lautasella kuvan tapaan, säästä  se pala myös ellei eksy suoraan suuhun !
  • - pursota mansikkatuorejuustoa koloseen ja koristele keksinmuruilla tai värisokerilla...tavallinen maustamaton on aivan yhtä hyvää. Sen voi tarvittaessa makeuttaa tomusokerilla ennen pursottelua! Tokihan kermavaahtokin käy, mutta sitä on tarjolla hyvin usein mansikoiden kanssa. Tuorejuusto sietää aurinkoa, hieman kermaa paremmin !
Kun mansikat eivät ole ylikypsiä, niin syntyy nopeasti makuhermoja kutkuttava herkullinen tarjottava vaikka kevään juhliin!
nami-hiiri