Vihreä tummanpunaiseksi muuttuva retiisi-idun lehti, Rote Rettichsprossen,  on mainio mauste salaateissa. Lehdissä maistuu selvästi retiisi, pehmeänä ja ilman pistävyyttä.
image-normal.jpg

Alkuviikosta hiiri oli paistanut uunissa juustokakkua Ahonlaidan reseptiä mukaillen. Siitä tuli hyvää, kuohkeaa ja mehukasta – ehkä osin kermaharjoittelusta jääneen kermatilkan ansiosta. Paistos oli maistunut sellaisenaan ja eri hillojen kanssa miltei kyllästymiseen asti suuren kokonsa vuoksi. Eilenkin meni suuri pala lämpimän omenasoseen kanssa ’Dancing Stars’ ja heti perään ’Let’s dance’ ohjelmia katsellessa. Tuntuu, että kakku ei olisi loppunut vaikka olisi ollut haarukka molemmissa käsissä. Tänään lautasella oli lisänä mustikoita ja kuvausrekvisiittana retiisi-ituja. Juustokakku on saatava nyt loppuun, sillä nami-hiiren mielessä on jo uudet makeat kujeet !
image-normal.jpg
image-normal.jpg
Juustokakkua uunissa   8-10 palasta
Pohja:
100 g voita
60 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
400 g ( 300 g maustamatonta tuorejuustoa + 100 g raejuustoa )
80 g maitorahkaa
160 g kananmunia
70 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
38 g kuohukermaa !
25 g maissitärkkelystä
25 g sitruunamehua
Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Sekoita maissitärkkelys kuohukermaan ja lisää massaan sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.
Pingota irtopohjavuoan (n. 20cm) pohjan päälle leivinpaperi ja laita rengas paikoilleen. Taputtele taikina tasaisesti vuoan pohjalle, sekä reunoille miltei ylös asti. Kaada täyte vuokaan.
Esilämmitetty uuni 175°C , paista alatasolla noin 75 minuuttia. Jäähdytä mielellään seuraavaan päivään.
nami-hiiri