maalaisten%20tori%202013%203%2015-normal
Kenenkään ei pidä loukkaantua nami-hiiren otsakkeesta. Nimike on lapsena jo kuultu ja soveltuu tähän päivään.  Matalan rakennuksen tiiliseen seinään oli maalattu näin kaunis kuva sisäänkäynnin molemmin puolin. 
torikojun%20hilloa-normal.jpg
kahvinisua%206-normal.jpg
paprikat%20-15-normal.jpgporkkanat-15-normal.jpg
Sisälle astuessaan eteen aukeni pienviljelijöiden tuotepöydät, joissa he myivät oman kasvimaan tai keittiön tuotteita, kuten vihanneksi, hunajaa, leipää, kukkia, lihaa, juustoa.......pajunkissanippuja....Pääsiäinen on tulossa ja luonto heräilee ! Sisähalli ei säästä piittaa. Helsingin kauppatorin puisten penkkien takana tuulessa ja tuiskussa värjöttelevien kanssasisarien asema on ollut koko naismuistin  huonompi.
kukauppahalli%20toronto%20-15-normal.jpg
Kadun vastakkaisella puolen on sitten se jo aiemmin mainittu kauppahalli "St. Lawrence Market", josta löytyy mahtavat määrät ruokatavaraa laidasta laittaan ja pääasiallisesti tuontituotantoa Euroopasta ja Aasiasta. Englantilaiset ja ranskalaiset juustot ovat vahvasti edustettuna, kalaa, lihaa, 'maailman' kaikki vihannekset ja hedelmät, maustekastikkeet, sinapit, marmelaatit..mahtava valikoima irtomaikeisia...keittiövälineitä, leivontatarvikkeita, kukkia, jauhoja, kahvia, teetä....ja tottakai Kanadan omaa vaahterasiirappia. Siirapista myöhemmin, kun hiiri avaa kotona matkalaukkunsa !
alexfarms-normal.jpg
juustoja%2015-normal.jpg
Nami-hiiren kassiin pääsivät (kotona kuvattu) ylinnä punaviinillä maustettu marmorinen Cheddar, Stilton karpaloilla, alla vasemmalla Stiltonia mango-inkivääripapoilla ja salvialla höystetty Derby. Nämä valinnat johtuivat siitä, että hiiri ei ollut näitä aiemmin maistanut tai edes nähnyt....
aprikoosi-mantelikakku%2014-normal.jpg
Valencian aprikoosi-Marconamantelikakku oli vanha tuttu, mutta se pääsi kassiin ja myöhemmin juustotarjottimelle. Se on erinomaista juuri juustojen kanssa. Se on prässätty pelkästään aprikooseista ja manteleista kakun muotoon, ei siis soveltuisi Lf maalishaasteeseen itsetehtynäkään, niin espanjalainen kuin onkin alkuperältään. - Kuvan kolmas tuote on hyvin ohut, murea, korppumainen 'litistetty leipä' flatbread. Se tekee vahvaa uustulemistaan New Yorkista ja on nyt joka marketissa ja kioskissa tarjolla eri valmistajilta ja erilaisin mausteyhdistelmin. Mainio välipala nakerteluunkin.
kelt.%20punajuuri%2015-normal.jpg
Keltainen punajuuri oli ihka uusi tuttavuus. Ihan oli punajuuren maku tallella.
2011830-arentwesweet-normal.jpgNami-hiirelle mitään uutta ennen näkemätöntä joukosta ei löytynyt.
kensington-market-candy-normal.jpg
leipurin%20hattuja%20-15-normal.jpgmuffinssivuokia%20-15-normal.jpg
Keittiö- ja leivontatarvikkeita oli suhteellisen pienessä osastossa hyllyt katosta lattiian täppösen täynnä - ei tullut mitään mieleen joka olisi puuttunut.
Mutta hyvänen aika, onko nami-hiiri elänyt kohta kokonaista kuusi viikkoa ilman varsinaista suklaata? Vaikea uskoa kyllä itse hiirenkin, mutta näin vain on. Makeaa on toki tullut maisteltua yltäkyllin erikoisuuksien, kakkujen ja torttujen muodossa, mutta.....
greentea%20suklaat%2015-normal.jpg
.....tässä ovat ainoat varsinaiset suklaat, niin ja yksi tumma Mars, joka ei kuvaan ehtinyt mitenkään. Konvehtien ostokynnyksen ylitti uteliaisuus 'greentea' täytteisiin ! Muuten tarjonta on täysin eurooppalaista ja siksi ei mihinkään kameraan ole tullut kuvia edes suklaamunista tai -pupuista! - Paikallinen maistiainen vaahterasiirappisuklaapalasta, ei myyjättärelle tuottanut toivottua tulosta, mutta kassi pullotti muita vaahterapuun tuotteita,  siirappina ja tahnana.
nami-hiiri
P.S. Itävallan leipomuksia oli yleensä konditoriliikkeissä hyvin edustettuna ja niiden oikeilla nimillä ja oikeaoppisilla koristeluilla. Parit ensimmäiset päivät nami-hiiri oli ihmetellyt tutun kirsikkakakun vieressä olevaa lappusta "Mustan metsän torttu" - mutta sitten välähti ja hiiri nauroi itselleen !