Hiiri luki mukavan ohjeen lehdestä. Kookoshiutaleet ovat monikäyttöisiä, joskin helposti härskiintyviä. Siksi nami-hiiri tapaa vuorata niillä kakkuvuokansakin kulutuksen nopeuttamiseksi. Nyt ei paistella suuria kakkuja ja muffinssejakin vain viisi maisteluun. Lehden ohjeessa oli tehty muffinssivuoassa kookoskuppeja ja täytetty ne siirappivaahdolla, siis paikallisella vaahterasiirappivaahdolla !
Kookoskupit 12 kpl
200 g keskikarkeaa kookoshiutaletta
(ei sokeroitua; paikallisissa kaupoissa kookoshiutaleita oli kolmea eri karkeusastetta.)
1 ison kananmunan valkuainen
80 g (n. 5rkl) vaahterasiirappia naturel
Esilämmitä uuni 190°C
- Sekoita kulhossa hyvin kookos, munavalkuainen ja vaahterasiirappi.
- Tarvittaessa voitele tai sprayaa vuoat. Kookoskupit tarttuvat helposti, joten pikkutaistelua voi syntyä valmiiden paistosten poistamisessa.
- Levitä käsin massa tasaisesti vuokien pohjalle ja reunoille. Jotta massa pysyy muovailtavana, niin 'dippaa' :D sormia välillä kylmässä vedessä.
- Paista noin 10-12 min, kunnes kupit saavat hieman väriä.
- Ota muffinipelti/vuoat uunista, anna paistosten jäähtyä muutamat minuutit. Poista varoen paistokoloistaan ja anna jäähtyä kokonaan ennenkuin täytät ne.
Paistuivat mukavasti uusissa keltaisissa kukkakupeissa ja maistuivat oikein hyvälle. Seuraavan kerran hiiri laittaa kuppiin hieman suklaata! - Vaaleanpunaiset Wiltonin silikonikukat paistavat varmasti yhtä hyvin leipomuksia, mutta tiedättehän hiiren - ei vaaleanpunaista hiirenkoloon. Eli varmaan ne joutuvat matkan jälkeen 'hyvä kiertämään' osioon käyttämättöminä.
Vaahterasiirappivaahto
2,4 dl puhdasta vaahterasiirappia ( ei maustettua)
4 ison kananmunan keltuaista
7 g liivatejauhetta (ei maustettua)
3,6 dl vispikermaa
- Kuumenna vaahterasiirappi kattilassa kiehuvaksi ja nosta syrjään.
- Vispaa munankeltuaiset ja tilkka vaahterasiirappia suuressa kulhossa (mahtuu jääkaappiin). Siirappi estää keltuaisen hyytymisen.
- Lisää kiehautettu vaahterasiirappi keltuaisten joukkoon ja sekoita hyvin.
- Vatkaa toisessa kulhossa osa kermasta ja ripottele liivatejauhe joukkoon. Anna levähtää 5 min. Laita kulho vesihauteeseen ja sekoita - varmista että liivate on täysin liuennut.
- Sekoita liivate-kermavaahtoseos vaahterasiirappiseokseen ja anna seistä noin 1h vispaten silloin tällöin, kunnes se muistuttaa vispaamatonta raakaa munanvalkuaista. ( ...until the mixture has the consistency of an unbeaten raw egg white. )
- Vispaa loput kermat vaahdoksi ja sekoita siirappiseokseen vispaten. Kun seos on vaaleaa ja kermamaista siirrä kulho jääkaappiin vähintään 1tunniksi.
- Laita kookos- tai murokuppeihin hieman hilloa tai raastettua suklaata pohjalle ja täytä siirappivaahdolla. - Tilanteesta riippuen koristele.
- Säilytä vaahto jääkaapissa.
Yksinkertainen ja huomattavasti edukkaampi vaihtoehto on nami-hiiren suosima kahvimousse. Mutta toki maassa maan tavalla kokeillen ja herkutellen. Ellei koskaan kokeilisi, ei tietäisi menettikö suuren makuelämyksen.
Kardemummakahvimousse
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
4 dl kermaa
1 1/4dl vahvaa (kardemumma)suodatinkahvia
6 liivatelehteä
Vatkaa munat ja sokeri. Vispaa kerma. Liota liivatelehtiä 10 min kylmässä vedessä. Sulata liivatteet kuumaan vahvaan kahviin ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja siirrä jääkaappiin odottelemaan käyttöä.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !