![kookoshiutalekuppeja%2020133%20-normal.j](http://vuodatus.net/media/cache/normal/blog_content_image/normal/513187e5b596dce641000008/kookoshiutalekuppeja%202013%3A3%20.jpg)
Hiiri luki mukavan ohjeen lehdestä. Kookoshiutaleet ovat monikäyttöisiä, joskin helposti härskiintyviä. Siksi nami-hiiri tapaa vuorata niillä kakkuvuokansakin kulutuksen nopeuttamiseksi. Nyt ei paistella suuria kakkuja ja muffinssejakin vain viisi maisteluun. Lehden ohjeessa oli tehty muffinssivuoassa kookoskuppeja ja täytetty ne siirappivaahdolla, siis paikallisella vaahterasiirappivaahdolla !
Kookoskupit 12 kpl
200 g keskikarkeaa kookoshiutaletta
(ei sokeroitua; paikallisissa kaupoissa kookoshiutaleita oli kolmea eri karkeusastetta.)
1 ison kananmunan valkuainen
80 g (n. 5rkl) vaahterasiirappia naturel
Esilämmitä uuni 190°C
- Sekoita kulhossa hyvin kookos, munavalkuainen ja vaahterasiirappi.
- Tarvittaessa voitele tai sprayaa vuoat. Kookoskupit tarttuvat helposti, joten pikkutaistelua voi syntyä valmiiden paistosten poistamisessa.
- Levitä käsin massa tasaisesti vuokien pohjalle ja reunoille. Jotta massa pysyy muovailtavana, niin 'dippaa' :D sormia välillä kylmässä vedessä.
- Paista noin 10-12 min, kunnes kupit saavat hieman väriä.
- Ota muffinipelti/vuoat uunista, anna paistosten jäähtyä muutamat minuutit. Poista varoen paistokoloistaan ja anna jäähtyä kokonaan ennenkuin täytät ne.
![kookoskupit%20ja%20siirappivaahto%202013](http://vuodatus.net/media/cache/normal/blog_content_image/normal/51318800b596dc0642000007/kookoskupit%20ja%20siirappivaahto%202013%3A3%20.jpg)
Paistuivat mukavasti uusissa keltaisissa kukkakupeissa ja maistuivat oikein hyvälle. Seuraavan kerran hiiri laittaa kuppiin hieman suklaata! - Vaaleanpunaiset Wiltonin silikonikukat paistavat varmasti yhtä hyvin leipomuksia, mutta tiedättehän hiiren - ei vaaleanpunaista hiirenkoloon. Eli varmaan ne joutuvat matkan jälkeen 'hyvä kiertämään' osioon käyttämättöminä.
Vaahterasiirappivaahto
2,4 dl puhdasta vaahterasiirappia ( ei maustettua)
4 ison kananmunan keltuaista
7 g liivatejauhetta (ei maustettua)
3,6 dl vispikermaa
- Kuumenna vaahterasiirappi kattilassa kiehuvaksi ja nosta syrjään.
- Vispaa munankeltuaiset ja tilkka vaahterasiirappia suuressa kulhossa (mahtuu jääkaappiin). Siirappi estää keltuaisen hyytymisen.
- Lisää kiehautettu vaahterasiirappi keltuaisten joukkoon ja sekoita hyvin.
- Vatkaa toisessa kulhossa osa kermasta ja ripottele liivatejauhe joukkoon. Anna levähtää 5 min. Laita kulho vesihauteeseen ja sekoita - varmista että liivate on täysin liuennut.
- Sekoita liivate-kermavaahtoseos vaahterasiirappiseokseen ja anna seistä noin 1h vispaten silloin tällöin, kunnes se muistuttaa vispaamatonta raakaa munanvalkuaista. ( ...until the mixture has the consistency of an unbeaten raw egg white. )
- Vispaa loput kermat vaahdoksi ja sekoita siirappiseokseen vispaten. Kun seos on vaaleaa ja kermamaista siirrä kulho jääkaappiin vähintään 1tunniksi.
- Laita kookos- tai murokuppeihin hieman hilloa tai raastettua suklaata pohjalle ja täytä siirappivaahdolla. - Tilanteesta riippuen koristele.
- Säilytä vaahto jääkaapissa.
Yksinkertainen ja huomattavasti edukkaampi vaihtoehto on nami-hiiren suosima kahvimousse. Mutta toki maassa maan tavalla kokeillen ja herkutellen. Ellei koskaan kokeilisi, ei tietäisi menettikö suuren makuelämyksen.
Kardemummakahvimousse
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
4 dl kermaa
1 1/4dl vahvaa (kardemumma)suodatinkahvia
6 liivatelehteä
Vatkaa munat ja sokeri. Vispaa kerma. Liota liivatelehtiä 10 min kylmässä vedessä. Sulata liivatteet kuumaan vahvaan kahviin ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja siirrä jääkaappiin odottelemaan käyttöä.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !