kookoshiutalekuppeja%2020133%20-normal.j
Hiiri luki mukavan ohjeen lehdestä. Kookoshiutaleet ovat monikäyttöisiä, joskin helposti härskiintyviä. Siksi nami-hiiri tapaa vuorata niillä kakkuvuokansakin kulutuksen nopeuttamiseksi. Nyt ei paistella suuria kakkuja ja muffinssejakin vain viisi maisteluun. Lehden ohjeessa oli tehty muffinssivuoassa kookoskuppeja ja täytetty ne siirappivaahdolla, siis paikallisella vaahterasiirappivaahdolla !
Kookoskupit 12 kpl
200 g keskikarkeaa kookoshiutaletta 
(ei sokeroitua; paikallisissa kaupoissa kookoshiutaleita oli kolmea eri karkeusastetta.)
1 ison kananmunan valkuainen 
80 g (n. 5rkl) vaahterasiirappia naturel
Esilämmitä uuni 190°C 
 • Sekoita kulhossa hyvin kookos, munavalkuainen ja vaahterasiirappi. 
 • Tarvittaessa voitele tai sprayaa vuoat. Kookoskupit tarttuvat helposti, joten pikkutaistelua voi syntyä valmiiden paistosten poistamisessa.
 • Levitä käsin massa tasaisesti vuokien pohjalle ja reunoille. Jotta massa pysyy muovailtavana, niin 'dippaa'  :D sormia välillä kylmässä vedessä.
 • Paista noin 10-12 min, kunnes kupit saavat hieman väriä.
 • Ota muffinipelti/vuoat uunista, anna paistosten jäähtyä muutamat minuutit. Poista varoen paistokoloistaan ja anna jäähtyä kokonaan ennenkuin täytät ne.
kookoskupit%20ja%20siirappivaahto%202013
Paistuivat mukavasti uusissa keltaisissa kukkakupeissa ja maistuivat oikein hyvälle. Seuraavan kerran hiiri laittaa kuppiin hieman suklaata! - Vaaleanpunaiset Wiltonin silikonikukat paistavat varmasti yhtä hyvin leipomuksia, mutta tiedättehän hiiren - ei vaaleanpunaista hiirenkoloon. Eli varmaan ne joutuvat matkan jälkeen 'hyvä kiertämään' osioon käyttämättöminä.
Vaahterasiirappivaahto
2,4 dl puhdasta vaahterasiirappia ( ei maustettua)
4 ison kananmunan keltuaista
7 g liivatejauhetta (ei maustettua)
3,6 dl vispikermaa
 •  Kuumenna vaahterasiirappi kattilassa kiehuvaksi ja nosta syrjään.
 • Vispaa munankeltuaiset ja tilkka vaahterasiirappia suuressa kulhossa (mahtuu jääkaappiin). Siirappi estää keltuaisen hyytymisen.
 • Lisää kiehautettu vaahterasiirappi keltuaisten joukkoon ja sekoita hyvin.
 • Vatkaa toisessa kulhossa osa kermasta ja ripottele  liivatejauhe joukkoon. Anna levähtää 5 min.   Laita kulho  vesihauteeseen ja sekoita - varmista että liivate on täysin liuennut.
 • Sekoita liivate-kermavaahtoseos vaahterasiirappiseokseen ja anna seistä noin 1h vispaten silloin tällöin, kunnes se muistuttaa vispaamatonta raakaa munanvalkuaista. ( ...until the mixture has the consistency of an unbeaten raw egg white. )
 • Vispaa loput kermat vaahdoksi ja sekoita siirappiseokseen vispaten. Kun seos on vaaleaa ja kermamaista siirrä kulho jääkaappiin vähintään 1tunniksi.
 •  Laita kookos- tai murokuppeihin hieman hilloa tai raastettua suklaata pohjalle ja täytä siirappivaahdolla. - Tilanteesta riippuen koristele.
 • Säilytä vaahto jääkaapissa.

Yksinkertainen ja huomattavasti edukkaampi vaihtoehto on nami-hiiren suosima kahvimousse. Mutta toki maassa maan tavalla kokeillen ja herkutellen.  Ellei koskaan kokeilisi, ei tietäisi menettikö suuren makuelämyksen.
Kardemummakahvimousse
 
3 kananmunaa
3/4 dl sokeria
4 dl kermaa
1 1/4dl vahvaa (kardemumma)suodatinkahvia
6 liivatelehteä
 
Vatkaa munat ja sokeri. Vispaa kerma. Liota liivatelehtiä 10 min kylmässä vedessä. Sulata liivatteet kuumaan vahvaan kahviin ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja siirrä jääkaappiin odottelemaan käyttöä.
nami-hiiri