Oli monta kivaa asiaa joita piti kokeilla. Ihana syy leipoa, leipoa....ja oppia samalla. Mutta jatkuva makean syönti ei ehkä pitemmän päälle ole sittenkään hyväksi. Hiiri olettaa näin, vaikka toistaiseksi ei hiirenkolossa ole mitään perustetta oletukselle.
1. Vihreää marsipaania oli jäänyt pötkö, kun hiiri innostui keltaisesta sokerimassasta. 2. Siinä yhteydessä oli myös jäänyt ärsyttävän pieni määrä raastettua suklaata kupin pohjalle. 3. Slykaveri oli tehnyt kauniin kääretortunja kuvioinut sen pinnan - ja 4. ennen Pääsiäistä oli toinen slykaveri lähetellyt perhosia kakkulehden mukana....sitten oli vielä 5. se sveitsiläisen mainoslehtisen kääretorttu, jota kyllä piti kokeilla, ellei muuten niin 'täytteen' vuoksi. Nami-hiiri mietti ja päätti mahduttaa kaikki viisi elementtiä samaan leipomukseen, vaikka puoli väkisin.
image-normal.jpg
image-normal.jpg
Tässä vispilällä 'isketty' lopputulos – osa siitä!! Ulkomaisten reseptien vispauksesta suora suomennus on aika usein....iske munat ja sokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi ! Tortun pinta tuli liian paksuksi, jottei enää jäisi hukkapaloja riesaksi. Kokonainen banaani on hieman hankala rullattava, mutta jos siihen tekee kuperaan puoleen muutaman pienen kolmioviillon ja poistaa ne, niin ....
Kääretorttu 'pikant'
3 keltuaista
2 rkl kuumaa vettä
3 valkuaista
1/4 tl suolaa
90 g kakkujauhoja
1/4 tl leivinpulveria
esilämmitä uuni valmiiksi 220°C.
Vispaa keltuaiset ja vesi vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. 
Vispaa myös valkuaiset ja suola pysyväksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinpulveri, lisää valkuaivaahtoon vuorotellen keltuaisvaahdon kanssa varovasti sekoittaen.
Kaada tasainen seos paperoidulle uunipellille ja rajaa lastalla tai taikinatikuilla suorakaiteeksi ja paista noin 6-7 minuuttia keskitasolla.
nami-hiiri