Se oli eilen, kun sain salaiselta leivontaystävältäni marraskuun teemapaketin. Hän ohjeisti muutaman erilaisen reseptin ja koko yön olen odotellut aamua, jotta pääsen valmistamaan niistä ensimmäisen valintani. Olisin kaiketi tehnyt niitä jo yöllä, mutta salaman ja lampunvalo eivät ole koskaan päivänvalon parhaita korvikkeita. Toisaalta mielitekoja on hyvä hallita ja hillitä.
Ainekset joita tarvittiin olin tarkistanut eilen. Kauppareissu tarvittiin vain jauhelihan ja   tuoreen persiljan  vuoksi.  – ”Suolainen muffinssi on helppo tarjottava isompiinkin juhliin”,  luki Kinuskikissalta lainatussa reseptissä. Näin se on ja niistä saa pieniäkin suupaloja kätevästi miniformuihin. Hiiri tietää, kun kokeili. Ideasta tuli hyvä ensi viikolla oleviin naapurin syntymäpäiviin !
Italialaiset jauhelihamuffinssit,   20 kpl normaalikokoisena
200 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinpulveria ( käytin sahramilla maustettua )
1 rkl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
80 g parmesanlastuja
80 g Polar –juustoraastetta ( käytin Gruyere –juustoa )
1 dl persiljasilppua
2 kananmunaa
3 dl maitoa
¾ dl oliiviöljyä ( käytin maapähkinäöljyä )
½ dl  Thai Sweet Chili –kastiketta ( osaan taikinaa kokeilin Ayvaria, soveltuu )
1 ½ dl  aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
Tässä linkki alkuperäohjeeseen.
 
Testikappale maistui oikein hyvälle. Noudatin ohjetta paikallisten tuotteiden voimin ja jotain pientä lisäystä ainesten mittamuutoksiin tein nami-hiiren makuun sopivammaksi. Tikkuja porkkanasta (oranssi, keltainen), retiisistä (valkoinen) ja sukiinista on veistelty valmiiksi. Ne voisi keittää, mutta hiiri syö ne sellaisenaan lautaseltaan 'tähtien' kera! 
UUDEMMASTI KIITOSTA SLYPARILLENI OHJEESTA! HÄN IHAN OIKEIN AJATTELI NAMI-HIIREN TARVITSEVAN RUOKAAKIN.
 
 
Tässä vielä minikokoinen jauhelihamuffinssi, samalla isolla lautasella. Se paistui isompien kanssa osan aikaa oikein näppärästi pienemmässä slyformussa. Vieraille tarjoiltaessa  se on paras vaihtaa puhtaaseen tuplaformuun.
 
"Tanssii tähtien kanssa" konseptiohjelma ei ole koko elämä, mutta kaunista katseltavaa musiikin tahdittamana. - Tanssiiko hiirikin? Tottahan toki, mutkallehan ne jalat istuessa muuten  kiertyisivät. Hiirellä on 'tanssijalat'. On myös ilo katsella, miten alkumetreillä miltei karsiutunut pari tanssii puolenvälin jälkeen jaksosta toiseen, eikä kisan voittokaan olisi mahdoton ajatus. Pientä harmitusta aiheuttaa vain se, että Englannin ja Ranskan ohjelmat tulevat päällekkäin. Hiiri haluaisi seurata molempia, koska ovat hyvin jännittävässä tilanteessa. Kanavalta toiselle neuroottisesti siirtyminen ei sovi hiiren ajatuksiin. 

nami-hiiri