Ihan oikeasti lokakuu pitäisi poistaa almanakasta tuumi hiiri kauan, kauan sitten...aika on parantanut surun! Nykyään lokakuuhun on ilmestynyt ihania päiviä, kuten tämä erityisen hauska päivä, jolloin on syy kakkuun tai muihin makeuksiin! Kahden viikon päästä on sitten luvassa taas hirmuisen pelottavan jännittävä ilta, kun pienet haamut ja hämähäkkimiehet soittaa kilkuttavat summeria !
Tästä kivasta muotista jo kerroinkin aiemmin. Nyt vasta tuli kokeiltua kaikkia osia kerralla.
....koristelut menivät hieman hiirimäisen kaavamaisesti enempiä ajattelematta. Hiirihän syö ne kuitenkin yksin.
Nyt nami-hiiri kokeili ensi kertaa juuri ja juuri silmin havaittavan pieniä sydämiä. Ne oli minulle ostettu, minulle, joka rakastan tuotteissa kaikkea pientä ja sievää !
Punajuuri-vadelma sopi erinomaisesti kakkupalan päälle. Mutta suurin haaste oli kananmunan puutuminen tyystin kakkutaikinasta ja sen korvaaminen 'valekananmunalla' - se ihme piti kokeilla.  Eihän koskaan tiedä, milloin asiaan on tarvetta tai tulee ajankohtaiseksi hiiren elämään. Pullassa ei munaa tarvita, kuin voiteluun ja sen voi helposti korvata maidolla, voilla tai kahvilla, kuten blogissa 'Taikataikinat' muutama päivä sitten.
Hiirenkolossa syödään suhteellisen paljon kananmunia ja kananmunasta tehtyjä paistoksia, joten maku on tarkkaan makumuistissa. Siksi ilman munaa tehty kakkupohja, ei toistu, kuin hätätapauksissa tai kuten sanottu, tulee jokin painava syy. Ei siitäkään huolimati, vaikka maku oli 'mukiinmenevä' - eikä niitä 'I love you' -kakkuja enää ole.
Luettua tietoa:
Leivonnassa kananmunan tehtävänä on kuohkeuttaa, sitoa ja kosteuttaa taikinoita, sekä antaa makua ja väriä. Näitä kananmunan ominaisuuksia ei voi täysin korvata millään muulla tuotteella, vaikka munattomien leivonnaisten rakennetta ja makua voikin hieman parantaa kananmunan käyttötarkoituksen mukaan.
Hiiri käyttää, milloin ei jaksa tai ehdi kauppaan seuraavaa reseptiä korvaamiseen:
runsas ½ dl omenasosetta + ½ tl leivinjauhetta – näitä yleensä on aina kaapissa.
Myös kotitekoinen ‚valekananmuna’ sopii yhden kananmunan korvaamiseen leivonnaisissa ja kekseissä. 'Valekanamuna' valmistuu sekoittamalla keskenään:
1 tl leivinjauhetta
 ½ tl soodaa
 2 rkl jauhoja
 3 rkl vettä
Vatkaa seos vielä kuohkeaksi juuri ennenkuin lisäät sen taikinaan!
nami-hiiri