31.08.2012 
Nami-hiiri kiittää saamastaan palautteesta, sekä arvokkaista pisteistä !
Näinhän se on, että mansikkaa ei enää mielletä sadonkorjuun tuotteeksi, koska sitä on syöty koko kesä. Puutarhojen sadonkorjuun pääroolit ovat vihanneksilla, juureksilla, omenoilla, päärynöillä ja viinimarjoilla. Keski-Euroopassa vielä lisätään joukkoon luonnollisesti viinirypäleet, luumut, aprikoosit ja kirsikat. Näistä on sadonkorjuun iloiset musiikin täyttämät juhlatkin koottu.
Metsän antimet marjat ja sienet ovat sitten vielä asia erikseen.

image-normal.jpg


Kilpailija nro 9. "Mansikkakukat tanssii Mascarponella" – tekijänä namihiiri.  Pisteet: 
Saatu palaute:
*Hauskalla tavalla käytetty mansikoita koristelussa. Mansikkaseos kakussa näyttää ihanan samettiselta.
*Kaunis, ihanat mansikka-kukat, herkullisen kuuloinen
*nami-hiirimäisen pikkutarkkaa kauneutta
*Ihanat mansikkakukat!
*Ihanat mansikkakukat! Kuohkean ja pehmeän oloinen täyte.
*herkkua! Manskanpalat täytteessä kauniita.
*Kauniit tanssiaskeleet Mascarponea ja mansikoita = nami!
*Viellä on kesää jäljellä tulee heti mieleen tästä leipomuksesta. Pala kesää kakun päällä 
*kauniita mansikankukkia
*Voi mikä suloisuus tämä kakku! Kauniit ja näyttävät mansikkaiset kukat. Ja näyttää lisäksi maistuvalta!
Alkuperäinen postaus: 18.08.2012
Viinirypäleitä tai aprikooseja ei olisi varmaan hyväksytty pihapuutarhan tuotantona Lf:lla elokuun haasteeseen ”sadonkorjuu”. Hiirenkolon banaanipuu ei ole tuottanut vielä satoa, joten banaanit on toistaiseksi ostettava marketista. Banaanit olisi diskattu joka tapauksessa sääntöjen vastaisina. Hiiri jatkoi mietiskelyään. Kirsikat ehkä kelpuutettaisiin, sillä niitähän kasvaa pihoilla ihan keskellä City Helsinkiäkin. Monta piirakkaa olen aikoinaan tehnyt. Mustikan ja puolukan nami-hiiri mieltää paremminkin metsän antimiksi, kuin sadonkorjuun tuotannoksi. Se on toki makuasia..... Omaa kasvimaata ei ole. Sato on torikauppiaiden ja markettien ’heiniä’.


Mutta se haasteeseen osallistuminen on niin tavattoman hauskaa ja jännittävää. Hölmöhän sitä olisi omassa keittiössään kakkua paistaessaan, ellei unelmoisi......

   

Taas on ollut  keittiön ’aapiskirja’ lukutelineessä - ja tavallinen yksinkertainen kakkupohja syntynyt hieman muunneltuna ’summan mutikalla’ huomioiden 16 cm kakkuvuoan. Siitä joutui silti suurin osa pakkaseen, kun aiottuun kakkuun hiiri halusi vain pohjan. Siitä kyllä riittää kuudelle.
Eilisen päivälehden vaaleaan reunaan on syntynyt ideapiirros mansikkakakusta ja herukkakakusta. Hiiri piti mansikkakakun koristelun haastavuudesta enemmän.....söisi siinä heti samalla kaikki epäonnistuneet koristeet tai laittaisi myöhemmin jugurttiin. Ei jäisi harmittamaan. 

"Mansikkakukat tanssii Mascarponella"  

Pohja:
3 kananmunaa
1/2  dl sokeria  
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta 
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 liivatetta
1 valkuainen
250 g mascarponejuustoa - voit käyttää myös maustamatonta tavallista tuorejuustoa
(1 dl kookoshiutaleita)
1/2 - 1 dl sokeria
3 dl  kuohukermaa tai kermamaitoa
 (1/2 tl  vaniljajauhetta  tai 2 tl vaniljasokeria )
½ tl kanelia
1 dl mansikka-  tai vadelmasosetta 
1,5  - 2 dl  karkeaksi pilkottua mansikkaa 
koristeeksi tuoreita mansikoita ja mintunlehtiä

pohjan kostutukseen aikuisten kakkuun  3 rkl mansikkalikööriä 
tai ilman alkoholia vastaavasti vaniljalla maustettua maitoa.
Esilämmitä uuni 175°C 
Kaupparetken ja leivontatuokion aikataulun erosta johtuen suluissa olevat asiat poistettiin tai korvattiin ! 
Pohja:
Käytä irtopohjaista noin 23 cm halkaisijaltaan olevaa (silikoni)vuokaa. -  Tavallista vuokaa käytettäessä, vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. 
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti ja kaada taikina kakkuvuokaan. 
Paista 175°C 20 minuuttia. Jäähdytä. 
Leikkaa pohja levyksi haluamasi rengasvuoan mitoitukseen painamalla rengasta pohjan päällä. 
Aseta rengasvuoka pohjapalan kanssa tarjoiluvadille kakkupaperin päälle.
Kostuta pohja – ennen täytteen lisäämistä.

TÄYTE:

1. Ota täytteen kaikki ainekset huoneenlämpöön. 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.
2. Vaahdota juusto. ( Sekoita joukkoon vatkaimella  kookoshiutaleet, jos  käytät niitä.)
3. Yhdistä valkuaisvaahto ja juustovaahto.
4. Purista liivatteista ylimääräinen neste. Sulata liivatteet kuumaan kerma- tai (marja)mehutilkkaan. Jäähdytä hetki ja  kaada seos ohuena nauhana valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon käsivispilällä sekoittaen. 
Lisää marjasose ja sekoita. -  Vain kevyesti kääntelemällä saat aikaan 'marmoriseoksen'.



6. Kaada täytettä jäähtyneen ja kostutetun kakkupohjan päälle ohut kerros ja ripottele sen päälle karkeaksi pilkotut mansikkapalat. Kaada loput täytteestä ja tasoita pinta.
Nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli tai vähintään 6-8 h.
7. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla (tai viinimarjoilla, karviaisen puolikkailla..)  juuri ennen tarjoilua.
Hiiri siivutti ( n. 5mm paksuisia) mahdollisimman suuria mansikoita jonkin verran ja painoi niistä kukkamuotilla kukkia. Eri kokoiset olisivat olleet hauskoja, mutta mansikoiden kakkossato on kuitenkin melko pientä kooltaan, joten ei onnistunut. Muutama tuore mintunlehti eksyi kakun pinnalle ja samoin punaherukan marjoja. Niistä oli tarkoitus tehdä kakku, mutta toisin kävi.