Vaikka keltainen "Bright Eyes" on kaunis katsella ja kiitollinen ympäri vuoden kukkiva ruukkukasvi, niin lautasella se ei pahemmin innosta, ei edes nami-hiirtä. - Arkipäiväisemmältä nimeltään Paavalinkukka eli Saintpaulia on yksi suosituimpia kaikista kukkivista huonekasveista. Sitä voisi jopa sanoa trendikukaksi, sillä värejä on mistä valita ja joka vuosi niitä tulee aina vain lisää. Se on erittäin helppo hoidettava, joka  tarvitsee valoa ja tasaista lämpöä, muttei siedä kuumaa aurinkoa. Se ’juo’ mielellään kohtalaisen laimealla ravinteella höystettyä vettä kerran kahdessa viikossa. Talvella ravinnejano iskee vain kerran kuukaudessa.
 
 
 
Eilen hiirelle muistui mieleen vanhassa lehdessä näkemänsä 'Saintpaulia' –kakku. Muistin mukaan se oli poistovuorossa olevien lehtien joukossa -  ja sieltähän se löytyi. Hiirenkolossa sellaista ei ole nautittu, eikä ehkä koskaan nautitakaan. Ei siitäkään huolimatta, että kakkutaikinassa on tryffelisuklaata ja kerrosten väliin laitetaan kahvilla maustettua voikreemiä, sekä koristellaan – mielellään alkuperäisellä  syvän purppuranvärisillä sokerimassa kukilla!  Ruukku on poltetun saven väristä sokerimassaa. Kakku olisi haastavaa tehdä, mutta kukahan kumma sen söisi?

Kakun kuvaa katsellessaan nami-hiiri muisti yht'äkkiä, että oli vallan unohtanut pitkästä listasta 'kukat ja kasvit'. Blogiystävä oli näet äskettäin tiedustellut hiiren harrastuksista - ja vastauksesta oli aika oleellinen asia unohtunut parin muun aiheen ohella.

 
nami-hiiri

Edit. 11.05.2012  
Kurkatkaapa tästä, miten kaunista on syntynyt tämän postauksen innoittamana ! Sitä ei aidosta eroita !
 
Edit. 13.04.2012
Juuri niin, kuten muutamat ovat kommentoineetkin -  tieto aidon ikkunalaudoilla kukkivan kasvin myrkyllisyydestä on juuri se nauttimisen este! Tämä mahdollisimman aidoksi tehty kakku on täysin myrkytön kiireestä kantapäähän, niin  silti 'syöminen' mietityttää.
Mutta eikö idea ole hauska ! Se kannattaa muuten pitää mielessä, eihän koskaan tiedä, milloin ideaa voisi soveltaa....