Lihapiirakoiden kisailu on päättynyt ja tulokset julkaistu eilen.
Suuret kiitokset kannustajille mielipiteistä ja annetuista pisteistä, 
joka mahdollisti leipomukselle annetun 2. palkinnon. 
Hopea kiiltää kaunisti, eikä sen hohtoa himmennä kullan kimmallus, vaan antaa uutta puhtia seuraaviin haasteisiin Leivontafoorumilla.

Leipomus sai 27 pistettä kokonaismäärästä 169 ja seuraavanlaista palautetta:

  • kahvipöydän kaunistus
  • Pohjaa tulen kokeilemaan -sisus mehukkaan näköinen.
  • kaunis kiilto pinnassa ja muutenkin todella nätti ja HERKULLISEN näköinen! 
    Kelpaisi hyvin juhlapöytäänkin!
  • Ihanat kukkakuviot piirakan päällä! Helppo tapa koristella, mutta niin helposti unohtuva tapa!
  • Todella kaunis lihapiirakka! Jättäisin lihaliemikuution kokonaan pois, varsinkin kun täytteseen käytetään muitakin mausteita. Ohje on selkeä ja tarjoilu kaunis.
  • kivan näköinen, sopii juhlatarjottavaksi!
  • Kaunis koristelu!
  • Helpossa muodossa lihapiirakkaa. Tätä olisi ilo tarjota vieraille.
  • Todella kaunis mutta itse olisin herneet jättänyt pois. Väri Ihanan kullan ruskea ja lisukkeet ihanasti pienissä kulhoissa.
  • Maukkaan ja helpon näköinen kokonaisuus vaikka perheen iltapalalle.
  • kaunis luomus, mukava rakenne ja herkullisen näköinen.
  • Todella kaunis ja herkullisen kuuloinen. Erityisesti sahrami täytteessä houkuttelee maistamaan! Ja kivaa, kun ei tarvitse uppopaistaa. 
  • Kaunis ja näyttävä juhlapöytäänkin.
 KIITOS !
Alkuperäinen postaus 11. huhtikuuta 2012 siirretty tähän:
Leivontafoorumilla on mielenkiintoisa leivontahaaste meneillään vielä jonkin aikaa. Nami-hiiriosallistui rohkeasti siihen, vaikkei lihapiirakoita ole paljon harrastanutkaan. Ehkä nyt puri kärpänen niidenkin tekoon .  Hieman ihmetyttää, ettei sulainen herkku  ole useampaa inspiroinut - ei vieläkään vaikka Pääsiäinen on loppu .
Illanistujaisiin tai juhlapöytiin saa nopeasti näyttävää syötävää tavallista levylihapiirakkaa hieman tuunaamalla.
Hiiri käytti ennalta pakkaseen tehtyä aamiaissarvitaikinaa yhden annoksen, josta normaalisti kaulii ja käärii 6-8 aamiaissarvea.
Hiirenkolon kääritty lihapiirakka
Taikina, 1 annos:
1 dl vettä
1 kananmuna
3 dl jauhoja
( 1 dl ohrakasta)
ripaus suolaa
½ pss kuivahiivaa
75 g sulatettua voita
1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen kananmuna, suola, (ohrakas), jauhot johon sekoitettu kuivahiiva. 
2. lisää viimeisenä sulatettu jäähtynyt voi.
3. Alusta taikina sileäksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Tuunatun lihapiirakan täyte:
250 g naudan (lampaan tai kalkkunan) jauhelihaa
1 dl keittämätöntä riisiä (tai ohrasuurimoita )
½ l vettä + vajaa lihaliemikuutio riisin keittämiseen
½ tl sahramia
1 pieneksiraastettu pienehkö sipuli
1 valkosipulin kynsi tai kaksi
70 g purkkiherneitä – mutta mieluumin kauniin vihreitä
pakasteherneitä  100 g
1 dl ranskankermaa
1 kananmuna
1/2 tl (yrtti)suolaa
1-2 tl yrttimaustesekoitusta
½ tl hienonnettua maustepippuria tai valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
(1 dl raastettuja juustonkannikoita )
- Voiteluun kananmunaa
- Koristeluun piirakkataikinasta muutamat kukat ja lehdet –  Hiiri käytti nyt  sokeroimatonta pääsiäisleivosten murotaikinaa
- Esilämmitä uuni valmiiksi 180°- 200°C 
1. Keitä riisit miedossa lihaliemessä lisää sahrami, jos pidät mausta ja väristä. Valuta vesi. Älä huuhdo.
2. Paista riisien kypsyessä jauheliha ja sipuliraaste. Lisää seos kypsän riisin joukkoon. 
3. Sekoita joukkoon täytteen muut ainekset. Tarkista maku.
4. Kauli käyttämäsi taikina ohueksi suorakaiteeksi ja levitä täytettä paksulti taikinalevyn päälle.
Voit kääriä taikinan täytteineen joko paksuksi rullaksi kääretortun tapaan tai kiepaista levyn vain täytteen ympäri ja nipistellä huolella liitoskohdan kiinni. Käännä sauma leivinpaperoitua uunipeltiä vasten.
 
5. Voitele käärö hyvin kananmunalla.
6. Tee taikinasta kakkumuoteilla paksuhkoja kukkia, lehtiä....ja asettele käärölle. Voitele ne myös kananmunalla. – Voit myös pistellä pintaa haarukalla,  höyryreikiä.
7. Paista 200°C uunissa noin 20-30 minuuttia.
8. Anna vähän jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.
Laita valmiiksi pieniin annoskulhoihin esim. maissia, punakaalia, majoneesilla maustettua tuorejuustoa......tai koristele niillä annoslautaset valmiiksi.
Tämän jälkeen voikin taas miettiä suklaata ja muita herkkuja  !