Aurinko on tänään yrittänyt olla ‘sään valtias’ parhaan kykynsä mukaan. Ikkunasta katsellen tilanne voisi hyvinkin olla 2-0, mutta ulos astuessaan huomaa mittarin näyttämän viileyden ja pelin olevan 0-2. On iltapäivä ja vain +5°C. Taivaalta leijailee hienokseltaan pieniä lumihahtuvia aika ajoin. Ilmassa keikkuu Aprillikuun sää!
Oletteko muuten huomanneet kuinka raikkaita ja kirkkaita värit ovat keväällä ? Myöhemmin kesällä auringon häikäisevä valo ja kuumuus samentaa niitä - ja lisäksi katselemme usein maailmaa aurinkolasien takaa tai ainakin pitäisi.
Narsissit ja pääsiäisliljat - valkoisina ja keltaisina - kukkivat pihapuutarhoissa ja puistoissa. Hiiriosti keltaisia ruusuja - juostuaan ensin turhaan kolmessa kukkakaupassa torvikukkia etsimässä - ja koristeli niillä koloaan.
Pienistä aamiaissämpylöistä (kori noin 12cm x 12cm, kahviservietin kokoinen) tuli pienellä mielikuvituksella kananmunan muotoisia – ne paistuivat keltaiseksi värjätyn kookoshiutaleen kera. Idea ei ollut nami-hiiren oma ja on sitä aiemminkin käyttänyt.  Mutta nyt ajatus uusiutui, kun blogissa "Kuista" oli tehty aivan ihania kookos-tipumuffinsseja. Viime aikoina nami-hiirellä on ollut hieman liikaakin makeita paistoksia, joten nyt aamusämpylöitä.
Vaikka turvalliset vesivärit löytyvätkin laatikosta, niin hiiri on hurahtanut marketin valmiiksi värjättyihin kananmuniin - niiden värien vuoksi.  Kuvassa hyvältä ystävältä saadut ’Mari-hatut’ niiden suojaksi.

Iltapäivällä oli uudemmasti Pääsiäiseen soveltuva keltainen hetki -kahvihetki. Kakku oli tehty Pitkänäperjantaina muutamalla reseptisekoituksella sivuilta 34 ja 58 Oda Tietzin kirjasta ”Die besten Käsekuchen”. Tällä kertaa ilman mustaherukkaa, kookosta ja aprikoosia. Mandariinin ja mangon makuyhdistelmä ei kuitenkaan ollut ihan paras mahdollinen.
P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen12%200006-norma
P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen12%200005-norma
Perjantaina nami-hiiri ei ’uskaltanut’ ottaa riskiä ja tärvellä kaunista pintaa koristein. Pintaa oli ihan pakko ihailla. Mutta loput kaksi palaa tuli koristeltua värjätyllä kermarahkalla ja slyparin paketissa olleilla valkoisilla suklaalehdillä, ettei ’koristelutaito’ vain ruostuisi.  
”Entä ruoka ? Oliko sekin keltaista?”, miettii ehkä 
joku lukijoistani. 
Hiirenkolossa syötiin kyllä hieman oikeaa ruokaakin.  
Siitä sitten myöhemmin pieni postaus .
nami-hiiri