Rusinapullan kotimaa on Saksa, jossa sitä syötiin jo 1600 -luvulla. Saksalainen pulla ruskistettiin voissa ja maustettiin tavallisilla rusinoilla, sekä pienillä korinteilla.  Pulla syötiin aina maidon kera. 
 
 
Saksasta pulla kulki Ruotsiin ja mantelimassatäytteistä laskiaispullaa alettiin syödä siellä jo 1700-luvulla. - Laskiaispulla sai kuitenkin epämiellyttävää mainetta. Kuningas Aadolf Fredrik, joka hallitsi vuosina 1751–1771, kuoli ruoansulatusvaikeuksista johtuneeseen halvaukseen Laskiaistiistaina vuonna 1771 syötyään 14 laskiaispullaa.  Pahaan oloon vaikutti varmasti pullia enemmän niitä edeltänyt raskas ateria ja sen valtaisa määrä, jota Kuningas huuhteli alas samppanjalla. Ruotsi menetti laskiaispullien vuoksi melko tyhjänpäiväisen kuninkaan, joka  kuitenkin oli näppärä nuuskarasioiden askartelija. Turhauduttuaan kuninkaana olemiseen ja valtaneuvoston määräilyyn, hän ryhtyi askartelemaan puutöitä.
 
Aadolf Fredrik oli pullamössösukupolvea, sillä tuohon aikaan laskiaispullat syötiin lautaselta, jossa oli lämmintä maitoa. - Ehkä siksi, että laskiaispulla yleistyi Ruotsissa  vasta 1800-luvun loppupuolella, ja saapui Suomeen hissukseen 1900-luvun alkupuoliskolla ruotsinkielisten rannikkoseutujen kautta. Aikaa myöten herrasväen herkku levisi tavallistenkin ihmisten kahvipöytiin, mutta silloin pullaa ei enää syöty lautaselta lämpimän maidon kera, vaan kahvin kanssa. Kylmää maitoa jotkut kaatoivat kahvin joukkoon.
 
 
Hiukan kultasokerirakeita pullan lakissa. Vadelmahilloa tuli kyllä hiukka reippaasti. Hillolla täytetty laskiaispulla on mantelimassaan verrattuna varsin nuori keksintö. Se on saavuttanut nykyään paljon laajemman kannatuksen, kuin alkuperäinen - se 'aito ja oikea' täyte!
Pullat nami-hiiri leipoi  vanhalla Helsingin Sanomissa olleella reseptillä – se oli helpoin puolitettava.  

Pullalautaselle lämmin maito vaahtoutui patterikäyttöisellä Bonjour -kastikesekoittimella. Sen vinhasti pyörivä osa on kuin laivan potkuri pienoiskoossa. Maitovaahto oli niin jämäkkää, että hiiri oli aikeissa kokeilla sillä pursottelua . No, ehkä ensi kerralla.
nami-hiiri