Nyt ei kai saisi edes mainita sanaa 'voi’, kun sitä ei ole. Ei ainakaan kaikkialla. Toisaalta ehkä juuri sen vuoksi siitä onkin hyvä puhua, jotta jää aikaa ajatuksen sulatteluun. Maistaisitko mustikkavoita, mansikkavoita tai persikkavoita paahdetulla aamiaisleivälläsi? 
Hiirenkolon jääkaapissa (4°C) on puoliksi (lusikalla) syöty 'Blackcurrant & Vanilla Curd' purkki.  Siinä on mustaherukkaa 35%, sokeria 30%, voita 15%, kananmunaa 15%, vaniljaa 1%, eikä muuta. Sen vuoksi se ei säilykään kauan. Purkin etiketti kertoo, että se on valmistettu 08.11.2011 ja jääkaapissa oleva avattu purkki olisi käytettävä 22.02.2012 mennessä. Ei huolta, sillä pohja miltei paistaa jo.
’Mustikkavoi’ on aivan eri asia, kuin 'curd', mutta yhtä huonosti säilyvä tuote. Yhteistä näillä tuotteilla on myös se, että tekevät paahdetusta leivästä, aamiaismuffinssista tai uunissa paistetusta pannukakusta tosi herkullisen makunautinnon. - Voin maustamiseen yrteillä olemme aikaa sitten jo tottuneet!

Voin voi maustaa hedelmillä tai marjoilla,
pieneen kokeiluun riittää hyvin:
4 rkl huoneenlämpöistä, pehmeää voita
½ tl tomusokeria
1 rkl (paseerattua) mustikkahilloa 
Voisi käyttää myös mansikkahyytelöä tai persikkahilloa maustamiseen. Jopa  hienojakoista appelsiinimarmelaatia voisi ajatella ja raastaa siihen myös puhdasta kuorta hieman joukkoon.
-  Voi vatkataan pehmeäksi vaahdoksi keskinopeudella (4 min.)
-  Joukkoon lisätään tomusokeri ja käytettävä marjahillo, vatkausta
   jatketaan noin 1  minuutti.
-  Ellet tarjoile heti, säilytä peitettynä jääkaapissa voin tapaan. 

 nami-hiiri