Hiirenkolossaan nami-hiiri ei suosi useinkaan perinteisten hienojen leivonnaisten tai leipomusten muunnoksia, vaan pyrkii opettelemaan niiden aitoja toteutuksia ensisijaisesti. - 'Kakkukeisari' ja 'Kermaruusu' tekevät taidokkaasti 'prinsessaleivoksen' kääretorttumaisesti, mutta ruotsalaiset aina ison kakkunsa miniatyyrin !
 
Ruotsalainen ’Prinsessakakun’ muunnos lähti siitä, että nami-hiiri on ihastunut pieniin leipomuksiin ja kakku makean persolle hiirelle on yllätys, yllätys, aivan liikaa !  Milloin ei ole tehnyt itse paseerattua vadelmasosetta tai hyytelöä, niin se tulee jätettyä pois kaupan ylimakean valmisteen vuoksi. Ehkä silloin puuttuu se piste iin päältä, mutta kakku maistuu ihanalle !
 
 
Pieneen Sarpanevan liköörilasiin tuli tehtyä ’prinsessakakkua’ jälkiruoaksi. Olisiko fiinimpi muunnos ’Pappilan hätävarasta’ ? Ainakin vaalean sinertävä, hieman lilaan taittuva ranskalainen orvokkihillo on kaunista lasissa, kun valo osuu sopivasti. Kuvassa se ei pääse oikeuksiin. 
 
 
Syksyllä pakastettu pieni syötävä orkidea löysi makean paikan sulatella terälehtiään. - Jälkiruoka valmistui nyt sivutuotteena minikääretortuille tarkoitetusta pohjasta. - Näitä pieniä herkkuja voisi syödä kymmenittäin eli lähes kakun. Mutta oikeasti suuren kakun tai kakkupalan ääressä nami-hiiri’pökertyy’. Pienet annokset siis miellyttävätkin kenties vain siksi, että aina voi ottaa lisää ? Tämä sama ajatus pätee ruokapöydässäkin.

 
nami-hiiri