Leivontafoorumin kesäkuun haaste oli 'uudistunut mansikkakakku' ja nami-hiiri halusi osallistua omalla leipomuksellaan. 
Hiiri oli tehnyt toisen mansikkavariaation, mutta julkaisi sen vahingossa, kun ei huomannut haastetta ajoissa . Olisiko se ollut sen parempi? Oli tehtävä uudet suunnitelmat, onneksi hiiri on nopea .

...ja tästä lähdettiin pohjan jäähdyttyä, mansikoita ja pilkottua 'After Eight' suklaata.
Pihan ’catwalkille’, korkealle pirttipöydälle soveltuu hyvin seepran raita ja mansikan puna.
Moderni kesäkakku mansikoilla syntyy muutamalle kesävieraalle yllättävän nopeasti!

Pohjaan tarvitaan:
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ¼ tl leivinjauhetta
- kostutukseen paiston jälkeen vähän maitoa ( tai laimeaa mansikkamehua )

Täyte itse tehdystä vaniljakiisselistä ( Dr. Oetker on hyvä korvike mökillä) :
- 2 dl maitoa
- 2 keltuaista
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 ½ rkl sokeria ( +/- ) riippuen mansikoiden makeudesta !
Lisäksi:
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 300 g mansikoita, muista jättää muutama kaunis koristeluun !
- 6 kpl After Eight -suklaata tai jotain muuta minttusuklaata. ( Leikkaa palat neljään osaan suuntaansa ja
laita ne jääkaappiin odottelemaan.)

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat sokerin kanssa kestäväksi vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon sihdillä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina uunipellille ja paista esilämmitetyssä uunissa, 200°C / 7-10 min. 
4. Anna jäähtyä 2-3 min. ja leikkaa kaksi tai kolme saman kokoista palaa.

5. Pohjan paistuessa ehdit hyvin tehdä kiisselin. Sekoita kattilassa kylmään maitoon sokeri ja
perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli hieman sakenee ja kerran pari pulpahtaa. 
Mausta sokerilla huomioiden mansikoiden makeus ! 
ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
6. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita kylmän kiisselin joukkoon. Jätin hieman kermavaahtoa
kakun pintaan !

7. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille eli ensin yksi leikattu pohja, kostuta ja levitä kiisseliä runsaasti.
Laita kiisselin päälle mansikan kappaleita reilusti, sekä lopuksi pienityt, viileässä olleet suklaapalaset. 
Ne on paras laittaa ’sormin’ ripotellen.
8. Laita toinen levy päälle kostuta. Päällystä kuten pohjalevykin, jos leikkasit paistoksesta kolme levyä. 
HAASTELEIPOMUKSESSA on vain kaksi kakkulevyä !
9. Levitä pelkkää kermavaahtoa ( tai kiisseliä pinnalle ja laidoille ) kakun päälle ja koristele mansikoilla.
Kakun reunaan soveltuvat pienet suklaarullat ( tai suklaanapit). 
Mansikoiden lomaan voi pilkkoa laidan seeprarullia muutaman ( tai raastaa suklaalastuja tai tyhjentää 
pikkuputken suklaarakeita ).
- Tarjoile kakku mahdollisimman kylmänä! - 

Vinkkausta:
- Isomman kakun päältä voisi jättää kerman/kiisselin pois ja laittaa jäätelölastuja halkaistujen mansikoiden
kera. Kiisseli kyllä toimii jäätelöisenkin kakunkin välissä.
Ja mitä tuumivat Leivontafoorumin jäsenet  ?

"Mintunraikas mansikkakakku", leipoja: nami-hiiri, 1 ääni 
- minttu-mansikka sopii kesään.
- Ihana, kaunis, herkullinen, haluaisin palan!
- Kivan näköinen ja sopivan pieni kakku,
minttusuklaa hyvä lisä makuihin.
- Kauniin näköinen ja varmasti maukas! Tätä tahdon testata 
- Oi nami! Ihania makuja tässä kakussa,  Ja kaunis on koristelukin.