Ei tarvitse paljon selitellä mielihalujaan, kun kädessä on suomalainen KOTI 5/2011. Lehti on pyörinyt pöydältä pöydälle jo jonkin aikaa nami-hiiren askelten mukaan. Mielenkiintoisaa luettavaa kannesta kanteen. "Innostu ja onnistu!", niin siellä muun muassa lukee. Sivulta 25 muuntautui Eben "Raikas appelsiinikakku" tänään nektariinikakuksi. Raikas tuli siitäkin. On helppo tai ainakin helpompi onnistua, kun on hyvä ja selkeä ohje. Ainoastaan 2 dl sokeria oli puolet vähemmän ’hiiren reseptissä’  eli 1 tl sinistä sokeria + 1tl keltaista ja loput ihan tavallista valkeaa desin mitassa.
 
Nami-hiirellä on vain matalia aiemminkin esiteltyjä vuokia, joissa paistuu piirakat ja pienet kakkupohjat mallikkaasti . Näin nytkin. Uunin lämmössä lekotteli kaksi vuoallista kauniin vihreää taikinaa. Paistuneet kakut hiiri pinoi päällekäin laitettuaan toiselle kakulle pilkotun nektariinin ja   - hillon seosta täytteeksi - ilman tuorejuustoa, ilman kermaa.
 
 
Tämä siitä alkuperäisestä Mansikkamäen Eben kirjoittamasta reseptistä sitten syntyi. Se on nyt testattu onnistuneesti. Yhtä hiiren pohjaa käyttäen voisi syntyä muuten jäätelötorttukin helposti – raikkailla marjoilla ! 
 
 
 
Sokerilla värjätyn leipomuksen leikkauspinta on luonnossa juuri näin vihreä  !
 
nami-hiiri