'Jura' on pienehkö vuoristo Keski-Euroopassa, Alppien pohjoispuolella, Ranskan ja Sveitsin rajalla. Sieltä on kotoisin mahtavan herkullinen ja aika yksinkertainen kirsikkaherkku 'Kirsikkagratiini' eli kotoisasti 'Mijeule'.
"La mijeule"
2-3 palaa hiukka kuivunutta valkoista leipää, josta kuoret leikattu
2 dl maitoa
3 kananmunaa
50-100 g sokeria
40 g voita
2 rkl jauhoja
1 hyppysellinen suolaa
( 80 g tummaa suklaata)
500 g kirsikoita kivistä putsattuna !
vähän voita vuoan voiteluun
tomusokeria ja pieniä piparmintun lehtiä koristeluun
- Laita leipä uunivuokaan.
- Kuumenna maito kattilassa ja kaada leipien päälle, anna vetäytyä 10 minuuttia.
- Vatkaa munat kevyesti ja sekoita leipien joukkoon.
- Sekoita keskenään sokeri, voi, jauhot, suola ja lisää joukkoon halutessasi karkeaksi rouhittu suklaa, sekoita hyvin ja kaada seos suoraan vuokaan.
- Lisää kirsikat viimeiseksi uuniin menevään paistokseen.
- Alä kumoa, vaan hieman asetellen.
- Paista esikuumennetussa uunissa 200°C / 25 minuuttia.
- Anna paistoksen hetki jäähtyä, ripottele päälle tomusokeria ja koristele tuoreella mintulla. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !