Pitkään nami-hiiri mietti, muttei keksinyt mitään harrastusta, jossa ei olisi väri jossakin roolissa, enemmän tai vähemmän. Harrastusten maailma ei ole väritön, vaan hyvinkin värillinen räiskyvästi tai hillitysti. Hiiri on lukenut äänien väristä, samoin värien kuuntelusta !
Sokerinen maailma on värikäs. Maalikaupan värikartta voittaa sen sävyillään, mutta ei ylivoimaisesti, koska sokereitahan voi myös sekoittaa keskenään. – Ranskalaiset maustavat värisokerinsa eri aromein. Laventelin sininen sokeri tuoksuukin laventelille, omenan vihreä omenalle...
Nami-hiiri on jo useita vuosia käyttänyt värillisiä sokeripaloja kahvissaan ja hienolla sokerilla reunustanut mehulasit tai värjännyt kermavaahdot. Kakkutaikinaankin on tullut monasti kokeiltua, viimeksi parisen viikkoa sitten. Eli jos reseptissä lukee kidesokeria, niin väri on leipojan mielessä! Vaikka elintarvikeväreistä sokerikin saa värinsä, niin nami-hiiri käyttää mieluummin värjättyä sokeria, kuin tippoja. Yksi syy on se, että ostettavat sokeripurkit ovat aika suuria käyttää pelkästään teehen, kahviin...
 
....kesän mehulasien tai jälkiruokamaljojen reunakoristeluun, varsinkin jos sokeripakkauksia kertyy hyllyllinen . Leivontaan uppoaa kerralla sentään desi tai pari!
Kuvan 'työkalujen' tilalla pitäisi oikeasti olla vispilä, mutta 'pensselit' olivat hauskemmat liittää tähän aiheeseen   . 
Oikealla suuremmassa kulhossa on punaviinillä värjättyä sormisuolaa ! Maailma saa olla makea, mutta suolaa ei pidä unohtaa!
Hiiren värisokerit on valmistanut 'Canasuc'. Saman valmistajan oli myös aiemmin palkintona ollut 'pilarikin', kuvan keskellä. Valkoiset tai ruskeat sokeriperhoset, -sydämet, -kukat, -papukaijat ja monet muut kuviot ovat ihania antaa lahjaksi. Niissä ei ole väriaineita. Tuotteita myy ainakin Stockmann Herkku, mutta varmasti niitä löytyy muualtakin.
nami-hiiri