Toukokuu loppui moneen ja monenlaiseen juhlaan monessa kodissa. Hiirenkolossa ei ole erityisiä juhlia ja  nami-hiiren paras kaverikin on vielä suhteellisen nuori koululainen. Kukkia kuitenkin syntyi uusista väreistä. Kauppias oli lopettanut vihdoinkin lomansa ja palvelu pelasi entiseen loistavaan tyyliin. Sokerimassat ilmestyivät koiran kodin postilaatikkoon - ja nami-hiiri askarteli koiran seuratessa häntää heiluttaen kummallista puuhastelua. 
Lila ja oranssi eivät varsinaisesti kuuluneet hiiren lempiväreihin edes kouluaikoina. Luokkatoverit valitsivat piirustustunnilla aina punaista ja sinistä,  hiiripä valikoi usein lilan ja oranssin, joukosta poiketen. Niistä syntyi lukiossa paperille jopa asukokonaisuuksia - ei koskaan vaatekaappiin. Toukokuun lopussa ja näin kesän alkaessa on hauskaa muistella mukavia kouluvuosia. Lilaa ja oranssia!
Koirakaveri ei sokerimassasta piittaa. Hiiri jättää sen kupin ja ateriat ilman kukkia.  Se saa nami-hiiren leipomia keksejä joku päivä, kun löytyi oikein helppo resepti !
Koirankeksejä n. 30-35 kpl 
50 g rikottuja kauraryynejä
1 dl lämmintä vettä
250 g tummia (kokojyvä)jauhoja
1 raastettu omena
1/2 rkl rypsiöljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 vaniljatangon siemenet
vähän jauhoja leivinlaudalle
  • Sekoita lämpimään veteen kaurahiutaleet ja anna seistä 5 minuuttia.
  • Laita joukkoon sitten muut aineet ja 'vaivaa' taikinaksi.
  • Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi (3-4 mm) ja leikkaa koiria tai luita muotilla.
  • Esilämmitä uuni 150°C , paista 40 min. uunin keskitasolla.
  • (1 keksi = 0,5 g rasvaa, 1 g valkuaista, 7 g hiilihydr., 39 kcal.)
nami-hiiri