Mansikka-aika ei ole vielä hetkeen käsillä, mutta kaupasta niitä on löytynyt koko talven. Maku alkaa olla jo kohdallaan. Mansikkamousse
on maistuvaa ja se on kauniin väristä tarjottavaa. Viime kesän hiirenkolon suosikki oli mansikkainen mousse suklaalla tai ilman joko suurena 'kakkuna' tai pieniin maljoihin annosteltuna.
Mansikkamoussea murustetulla pohjalla
5 dl paksua kermaa
250g mansikalla maustettua rahkaa
sokeria, vaniljasokeria
100 g maitosuklaata tai valkoista rouheena
400g mansikoita paksuna soseena
5-6 liivatelehteä , tilkka vettä !
250g mansikalla maustettua rahkaa
sokeria, vaniljasokeria
100 g maitosuklaata tai valkoista rouheena
400g mansikoita paksuna soseena
5-6 liivatelehteä , tilkka vettä !
- Tee normaaliin tapaan keksimuruista pohja !!
- Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat.
- Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.
- Vuoraa käyttämäsi vuoka kelmulla, laita pohjalle keksipohja tavalliseen tapaan.
- Kumoa 'murupohjan' päälle mansikkamassa ja laita yön yli kylmään.
- Koristele juhlaan soveltuvaksi!
Kooltaan pientä, mutta ihan yhtä suurta herkkua on hiiren ristimä jälkiruoka 'marenkia mansikkalammessa'. Marengit voi varovasti halkaista ja laittaa hieman raikasta sitruunalla maustettua kreemiä väliin. Marenkien asemesta voisi käyttää minituulihattujakin !
Helppo suklaamarenki
2 tuoretta valkuaista
hiven suolaa
50 g sokeria
50 g tomusokeria
1 1/2 rkl suklaapulveria tai kaakaojauhetta
3/4 rkl Maizenaa
Vinkki: Massan voisi levittää leivinpaperille noin 5 mm levyksi ja 'leikata' pintaan valmiiksi kolmioita tai suorakaiteita.
nami-hiiri
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KIITOKSELLA KOMMENTISTASI !