Mansikka-aika ei ole vielä hetkeen käsillä, mutta kaupasta niitä on löytynyt koko talven. Maku alkaa olla jo kohdallaan. Mansikkamousse
 on maistuvaa ja se on kauniin väristä tarjottavaa. Viime kesän hiirenkolon suosikki oli mansikkainen mousse suklaalla tai ilman joko suurena 'kakkuna' tai pieniin maljoihin annosteltuna.
 
Mansikkamoussea murustetulla pohjalla 
5 dl  paksua kermaa

250g mansikalla maustettua rahkaa

sokeria,
vaniljasokeria

100 g maitosuklaata tai valkoista rouheena

400g mansikoita paksuna soseena

5-6 liivatelehteä
, tilkka vettä !
  • Tee normaaliin tapaan keksimuruista pohja !!
  • Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat.
  • Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.
  • Vuoraa käyttämäsi vuoka kelmulla, laita pohjalle keksipohja tavalliseen tapaan. 
  • Kumoa 'murupohjan' päälle mansikkamassa ja laita yön yli kylmään.
  • Koristele juhlaan  soveltuvaksi!
 
Kooltaan pientä, mutta ihan yhtä suurta herkkua on hiiren ristimä jälkiruoka 'marenkia mansikkalammessa'. Marengit voi varovasti halkaista ja laittaa hieman raikasta sitruunalla maustettua kreemiä väliin. Marenkien asemesta voisi käyttää minituulihattujakin !
Helppo suklaamarenki
2 tuoretta valkuaista
hiven suolaa
50 g sokeria
50 g tomusokeria
1 1/2 rkl suklaapulveria tai kaakaojauhetta
3/4 rkl Maizenaa
 Vinkki:  Massan voisi levittää leivinpaperille noin 5 mm levyksi ja 'leikata' pintaan valmiiksi kolmioita tai suorakaiteita. 
nami-hiiri