Johtuu varmaan luokkakokouksen puuhaamisesta koolle, että vanhat opettajat putkahtelevan mieleen yksi toisensa jälkeen, riippuen siitä mitä nami-hiiri on tekemässä. Aikoinaan kansakoulun jo hieman iäkäs taitava käsityöopettaja, saa kauniita ajatuksia siitä, että opetti halukkaille ylimääräisesti applikointia käsin ! Ei tarvinnut hiiren siis tutkia Internetistä, mitä sana tarkoittaa. 
Mansikkamäellä oli leikattu applikaatio kukkia sokerimassasta – se oli niin makea ajatus, että oli ihan pakko nami-hiirenkin kokeilla.   Eilen oli oikeasti tarkoitus hankkia lilaa ja oranssia sokerimassaa, mutta kauppa oli kiinni ja omistaja lomalla. Hiiri ei hermostunut, vaan kävi mielessään kaikki mahdolliset paikat, joista voisi yrittää. Aikaa oli ja sitä myös kului piipahtaessa kaupasta toiseen. Ihan sattumoisin hiiri törmäsi suuressa ruokaketjussa uusittuun Dr. Oetker valikoimaan.”Coloured ready to roll icing” sai kelvata, vaikka värit olivat ihan muuta, kuin mitä oli hiiren mielessä kotoa lähtiessä. Sitä lilaa sitten joskus toiste, vaikka sireenit ovat täydessä loistossaan. - Kätevä uusi pakkaus sunnuntaiharrastajalle, 5 x 100 g eli sininen, punainen, keltainen, vihreä ja musta! Ostoskoriin pujahti myös rasia valmiita ’vohvelikukkiakin’. Niitä testataan joku toinen kerta. 
Hyvän opettajan selkeät ohjeet ja oma halu oppia jotain uutta on voittamaton työpari! Makeista applikatio -neuvoista KIITOS sinne minne se kuuluu - Mansikkamäelle! 
Askarteluvälineet, joilla tämä kukka syntyi ! 
 
...ja kun vauhtiin pääsi, ei tahtonut loppua tulla !
nami-hiiri