image-normal.jpg
Olisitko yksin otsakkeesta arvannut, että nami-hiiri kirjoittaa nyt vohveleista? Et varmaankaan, vaikka hiireltä voi odottaa melkein mitä tahansa. Oikeastaan suklainen köyhäritari oli ajatuksissa. Mutta niin uskomattomalta, kuin kuulostaakin, niin jostain syystä ei ’suklainen ritari’ ole koskaan päässyt nami-hiiren suosikkilistalle. Kokeiltu tietenkin on grillatua suklaata eli paahtoleipien/pullaviipaleiden  välissä suklaapatukka ja grilliin, kunnes leipä saa väriä ja suklaa valuu. Kermavaahtoa päälle ja nauttimaan!
Hongkong (engl. Hong Kong) eli ”tuoksuva satama” on makea paikka. Sen jalkakäytävillä voi nähdä vohvelikojuja, joissa paistetaan ’muna vohveleita’. Ne ovat olleet sukupolvien suosikkeja aamiaiseksi ja välipaloiksi. Ne eivät ole mitä tahansa vohveleita, joiden taikinassa on kananmunaa, vaan ihan jotain muuta, Nimi tulee herkun ulkoisesta muodosta.  Nyt niitä voisi tehdä helposti kotonakin.
Kakkuvuoistaan monelle  leipojalle tuttu yleiseurooppalainen yritys, Nordic Ware,  mahdollistaisi tämän herkun toteutuksen.  Voisi paistaa kotikeittiössä hieman erilaisia, rapeita, kullankeltaisia ja  munanmuotoisia levyvohveleita ulkopinnaltaan, joilla olisi kermainen keskusta. Tämän vohvelipannun toimivuuteen uskon, sillä kokemuksella, joka on kertynyt NW muista tuotteista. Ohjeita noudattaen ei yleensä tule murheita. Reseptikin olisi mukana. Olisi tehtävä vain ostopäätös, yhden hiirentalouteen !? Turhuuden huipentuma !

Hongkongin  muna vohvelit eli 'gei dan jai'
100 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
25 g maissitärkkelystä
100 g sokeria
125 ml vettä
2 kananmunaa
60 ml  maitotiivistettä
Täytteeksi makeaa suosikkihilloa ja kermavaahtoa, raikasta valkosipuli-rakuuna-omenahyytelöä tai jotain suolaista täytettä. 
Tuutiksi kääräisten tai palasina. Tehkää hyvin !
nami-hiiri